Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha rossz anya...

Mit tegyek, ha rossz anya vagyok, és nem kelek fel a gyerek sírására?

Figyelt kérdés

Az ébresztőre se keltem soha, vagy ha igen, akkor gond nélkül visszaaludtam, és emiatt is paráztam, hogy a gyerekemmel lesz majd valami, és nem kelek fel hozzá. De ismerősök megnyugtattak, hogy az anyai ösztönök majd nem hagyják, hogy ne keljek fel hozzá, és minden apró kis nyöszörgésre majd felkelek. Hát sajnos az anyai ösztönök ebben csődöt mondtak. Vagy lehet én mondtam csődöt, mert a gyerek sírására nem kelek fel, nemhogy a kis nyöszörgésre.

Sose keltem még fel a gyerek sírására, mindig párom keltett, ha etetni kellett a gyereket (ha nem, akkor ő ment általában). Nem szoktam a babával összebújva aludni, de most valamiért úgy aludtunk ketten. Van, hogy meg sem hallom, de itt most tisztán emlékszem, hogy hallottam, és fel is keltem rá, aztán valamiért (nem tudom, hogy miért), de háttal fordultam neki és a gyereksírás ellenére is aludtam tovább. Nem tudom, meddig aludhattam, amikor párom keltett, hogy sír a gyerek, és meg kellene etetni. Hát én konkrétan ledöbbentem. Azt nem értem, hogy aludhattam vissza, amikor fel is keltem, kinyitottam a szemem is. Aztan befordultam, és aludtam tovább.

Velem miért van ez így? Miért vagyok ilyen kis nyomi? Más anya segítség nélkül kel a gyerekéhez, én nekem meg a férjem is kel a gyerekhez, tehát nem csak én kelek hozzá, mégse tudok hozzá felkelni.

2020. aug. 5. 15:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

Ha nem érdekel a megoldás, meg mások véleménye, akkor nem tudom minek kérdezel itt 😀

Annyi időd azért van, hogy itt írogass. Bírom az ilyen mártírokat. Egyébként kezdésnek egyáltalán nem kell laborokba járkálni, elég ha beszerzel egy okos karkötőt, amit egy applikációval össze tudsz kapcsolni a telefonoddal. Azon van olyan funkció, ami figyeli az alvásodat. Ott majd meglátod, hogy mennyi a mélyalvási szakasz az alvásodban. Ha ez a gond, akkor így látszani fog és majd eldöntöd, hogy foglalkozol-e a problémával, vagy nem. Mondjuk biztos lesz olyan, amikor a férjed valami miatt nem lesz otthon éjszaka, akkor majd ki fog ébreszteni, ha sír a babád? Szóval nyilván te is tudod, hogy tengernyi idő ide vagy oda, ez nem jó így és valamit kezdeni kell vele.

2020. aug. 6. 08:17
 12/18 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem te simán önző vagy "majd laborba fogok járni " Jézus! Nem minden nyöszörgésre, de a sírásra nem kelsz fel, és ha más baja lenne? Mi van ha beteg, lázas? Éjszakáztál már mellette, vagy aludtál mint a bunda? Egy ilyen férfi ismerősöm van, aki állítja, hogy fel kell rázni, mert soha ébresztőre sem ébredt fel, ő egy alkoholista, makacs, szellemileg nyomi férfi, aki mindig a saját igazát bizonygatja. Milyen választ vártál? Jól mondják. Jajjjj, te attól még jó anya vagy, vannak ilyen jól alvó emberek. Elájulsz, fel se kelsz hozzá, de nem tudod kipihenni magad. Pfff. de ne vizsgáltasd ki magad, végül is van egy balek férjed, talán ringatgatja is helyetted éjjel, nem csak felébreszt. Maradj már magadnak. 13 éves gyerekem van, az első 6 évben, ha csak átfordult fent voltam, pedig aki imád aludni az én vagyok, jah ettől nem vagyok jó anya. Attól vagyok jó anya, hogy aggódom a testi épségéért, és próbálom úgy nevelni, hogy érezze mindig, mindenben mellette állok ... mindig, tehát ha éjjel sír, akkor is. Nálunk előfordul most is, hogy éjjel rosszul lesz, mert nagyon front érzékeny, és jön, hogy mindjárt elájul és hányingere van, fáj a feje ... aludjak tovább, mert már nagy? Pfúúú te. Semmi baja nem lesz a gyerekednek szerintem, mert az ilyen gyerekekre mondom, hogy túlélők. Mindent kibír majd, igen! azt is, hogy ha úgymond letojod, azt is ha elhagyják, de hogy megfelelő anya-gyermek kapcsolat nem alakul ki, na az biztos. A kötődés itt kezdődik el. Nehogy ráfeküdj éjjel, inkább oda se tedd. Orvoshoz se menj, jó így ahogy van, úgyse érnél rá laborba járkálni, hiszen pelenkázod az anyád, mellette pedig 2 gyereket nevelsz és 3 műszakban melózol, közben még ott a veteményes is, meg drága a buszjegy, mert nincs kocsitok. Na akkor nem menne az alvás, az tuti.
2020. aug. 6. 08:24
 13/18 anonim ***** válasza:
85%
Én vagyok a nyolcas, aki javasolta az alváslabort. Túlmenően azon, hogy úgy gondolom tényleg mindenkinek arra van ideje, amire szán, őszintén szólva engem megijesztene, ha ilyen mélyen aludnék. Nem csak a gyerek miatt, de így konkrétan akármi történhetne körülötted valószínű arra sem ébrednél fel, ez viszont nem jó. Mi pl társasházban lakunk, 38 hetes terhes voltam mikor megállt az ablakunk alatt egy tűzoltóautó hajnalban és kb a fél lakóközösség legalább egy órát kint áll mire kiderült van-e lakástűz vagy nincs. Itt épp nem volt hála istennek, de az azért durva, ha ne adj isten mégis van, az ember meg még arra sem kel fel, hogy már kint van a tűzoltóság is. Másrészt jól írja valaki, simán lehet olyan, hogy a férjed épp nem lesz otthon és kettesben maradsz a babával. És akkor hogy mondjak még valamit, ami miatt szerintem nem teljesen normális ez; nálunk a gyerek apja olyan mélyen alszik, hogy sokszor nemhogy arra sem kel fel, ha szólok hozzá, hanem arra sem ha már simogatom/rázogatom a vállát, emellett állandóan dobálja a végtagjait alvás közben, DE ha a gyerekkel együtt alszik mozdulatlanul alszik és ha elkezd nyöszörögni a gyerek simán felébred rá. Minden esetre belőlem (és a többi válaszolóból is) csak a jószándék szólt, mikor azt írtuk vizsgáltasd ki magad esetleg, ettől függetlenül nyilván azt csinalsz, amit akarsz.
2020. aug. 6. 09:56
 14/18 anonim ***** válasza:
28%
Én teljesen megértem a kérdezőt, mivel az én babám is olyan volt, hogy wc-re is alig jutottam el mellette, nemhogy messzebb. A sarki bolt is komoly kihívás volt az első hónapokban. Nem kéne sarazni, nem ismeritek a helyzetét. Pl egy éjjel-nappal szopizó babát nem hagyhat csak úgy ott alváslaborol miatt
2020. aug. 6. 10:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Igen, ezt mondom, hogy nem hagyhatom ott, csak akkor, amikor már nagyobb lesz. De akkor meg már felesleges, mert addigra átaludná az éjszakát. Es nem vállalunk második gyereket.
2020. aug. 6. 10:11
 16/18 anonim ***** válasza:
89%

Akkor sem hagynám annyiban. Nem is mernék így aludni.

Legalább rákérdezni egy alváslaborban, hogy ez a helyzet, van e megoldás. Hívd fel, ki se kell mozdulni.

Van olyan gyerek aki több évig is kel éjjel, erre nem alapoznék, hogy úgy is végig alussza majd az éjszakát.

2020. aug. 6. 11:18
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! A sok válaszból megint sikerült kiragadni azt az egyet, ami a te igazadat támasztja alá. Ha szerinted ez így rendben van, akkor ne csinálj semmit, de nem értem akkor minek kérdeztél.
2020. aug. 6. 14:30
 18/18 anonim ***** válasza:
29%

Én hasonlóan jó alvó voltam mint te, tipikus már a 10.szundit is lenyomó,akár 10 órát is végig alvó úgy, hogy semmi sem zavarta fel.Ennek ellenére a babára felébredtem,már az apró szöszölésre is.Hát még ha sír.Nem tudom mekkora a babád,de ha 1-2 hónapos korára nem rendeződik akkor azért megnézethetnéd magad.2.5 éves elmúlt a gyerekünk, nagyon durván rossz alvó és tényleg egy alkalom se volt mikor a párom keltett volna hogy csinálják valamint (éjjel csak én tudom visszaaltatni a mai napig).

A másik ami eszembe jutott, hogy talán egyszerűen csak mivel tudod, hogy ott az apja és ő felkel kicsit ,,kényelmeskedsz".Próbáld meg agyban magadba szugerálni hogy fel fogsz kelni ha sír.Hosszu távon párod is kifekszik ha kel a babához,kelt téged meg dolgozni is jár.Oke ha meg van osztva,de nonstop azért ez is marha fárasztó lehet neki is.

Aztán mindig lesznek időszakok amikor kel a gyereked még jó ideig,fogzás, betegség,szepa..

2020. aug. 6. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!