13 hónapos a kisfiam és nem hajlandó már 3 hete mást enni csak tápszert.Kivagyok már?!
Figyelt kérdés
Nem hajlandó megenni szinte semmit. Csak pufit, pogácsát, max sült krumplit. Ahogy meglátja hogy kanállal akarok neki enni adni, máris ordít, elloki a kezem. Tápszert meg issza ketpofara. Hiába főzöm a kedvenceit, azt sem eszi meg. Jönnek a szemfogai, nyalzik ,rágja az ujjait. Ettől lehet? Dokinak hiába mondom hogy nem akar enni a tapszeren kívül semmit, szinte meg sem hallja mit mondok. Hasonlóan valaki járt már így? Mit csinálhatnek?2020. júl. 26. 13:28
1/5 anonim válasza:
Várd meg a fogait és ne erőltess semmit. Ha egy-két hetig tapszert meg pogácsát eszik semmi baja nem lesz. De ha erolteted lehet tovább fog húzódni ez a nem evés. Tegyél elé falatkákat amiket betomhet ha akar. Virsli, kenyér ilyesmit. Ha nem eszi akkor hagyjad.
2/5 anonim válasza:
Nekem akkor csinálták ezt, amikor elegük lett az etetgetésből. A nagy ilyenkor kézzel evésre váltott, a kicsi egyből kanálra, azóta is olyan a finommotorikája, hogy ihaj! 😄 Próbáld ki, hogy leteszed elé az ebédet, szinte biztos vagyok benne, hogy meg fogja enni. 😊
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ☺
2020. júl. 26. 13:55
4/5 anonim válasza:
Próbáld esetleg még (az előzőek tanácsain kívül) a falatkákat :) szokták szeretni a kis kockákra vágott, puhára párolt dolgokat, csak nagyon figyelj, nehogy félrenyelje.
5/5 anonim válasza:
Nálunk kisebb nagyobb kihagyásokkal van ez, teljesen ugyanez. Volt egy durva csecsmőkori nem evésünk is, de amióta azt áthídaltuk, azóta ha mást nem is de tápszert hajlandó enni.
Nálunk 4 felső metsző jön egyszerre most, ez teljesen kiakasztja. 4 babakanál a max amit eszik.
Ezenkivül itt csak a pufi fogy, ma pár szem sültkrumpli még lement.
Én nem erőltetem az evést, mert nem hiányzik egy rossz evő nagyobb gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!