Ti mit föztök babátoknak? Kisfiam 13 hónapos és nagyon válogatós. Szinte csak bébi ételeket fogad el, amit én fözök nem eszi meg a pörkölt kivételével.
Bolognai? Azt szinte minden baba szereti.
Nálunk még amit szeret a 3 sárgarépa, 1 fehérrépa, kis zeller, fél vöröshagyma, fél alma és csirkemell kockázva. Ezeket párolva, turmixolva tésztával (szarvacska).
Ebben az időben nálunk a leves volt a sztár, jó gazdagon (borsó leves pl.).
Vagy a betű tésztás valamilyen szósz. Legtöbbször a bolti ételt feleztem meg egy-egy alkalomra.
Illetve a virsli. Oké, nem ebédnek való, de uzsonnára jókat evett belőle! Van amúgy olyan, ami 80 valamennyi százalékban tartalmaz húst és gyerekeknek való. Nincs benne sok sz@r..
#7: még 93%-os hústartalmú is van. :) az én 1 évesem imádja.
Kérdező, nekem a nagyobb gyerek volt ilyen, 16 hónapos koráig legtöbbször bébiételt adtam neki. De talán a müllerben vettem neki 1-3 éves gyerekeknek valót. Töltött paprika, bolognai és pörkölt csúszott viszont ha olyan kedve volt, még a rakott dolgokat is megette, általában rakott brokkolit. De minden mást elutasított, amit mi ettünk.
A kicsi meg alig eszik :( házi, bolti, mindegy, rosszabb napokon max pár kanál, jobb napokon egy üvegnyi fele.
15 hónapos a lányom. Régóta a kedvence : 1 krumplit megpucolok,felkockazok, lábasba vizet engedek rá,mellé rakok 2-3 brokkoli "fejet" lecsipek az egész brokkolibol (vagy fagyasztott, mirelit brokkolibol 3-4 darabot), egy csipet só bele,megfozom.
Csirkemellfilet is megfozok (én előre megfozok egy nagyobbat,leturmixolom és jegkockatartoba teszem és így a melyhutobe. Ilyenkor 2 kockanyit kiveszek, amèg megfő a krumpli-brokkoli,addig a hús is kienged.) Ha megvan,akkor a krumpli fozolevevel higitva kicsot, leturmixolom az egészet.
Ez mindig bejön neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!