Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden játszótéren megy a...

Minden játszótéren megy a "harc" a babahintáért?

Figyelt kérdés
Én már kivagyok ettől teljesen. Utálok játszótérre járni. A gyerekem (másfél éves) a hintát szereti legjobban, de ma délelőtt se "jutott be". Mire odaszaladnánk, már megelőznek mások... Azt meg nem tudom vele megértetni, hogy álljunk ott, és várjuk, hogy felszabadul a hinta. :((( UUUUtálom az egészet.. és a kicsim csalódott arcát látni....
2010. aug. 3. 14:08
 1/8 A kérdező kommentje:
Itthon is van hintánk, de ő mégis a játszótérre vágyik hintázni :(
2010. aug. 3. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk én se értettem már gyereknek se hogy melyik barom mérnök az aki csak két meg három hintát tervez egy lakótelepnyi gyerekre.... na mindegy.

a lányom utál hintázni ugyhogy mi kimaradunk a harcokból.

2010. aug. 3. 14:13
 3/8 A kérdező kommentje:

Az enyém meg hintaőrült (lenne, de hát nem vagyunk elég ügyesek, úgy látszik) :) Volt már, hogy inkább délben viszem le, mert akkor már hurcolkodnak inkább hazafelé, és akkor van remény a hintázásra.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor, ha látom, hogy egy másik gyerek is akar hintázni, én bizony 8-10 perc múltán kiszedem az enyémet belőle. Ennek ellenére múltkor szóltunk egyik anyukának, hogy intsen már nekünk, ha kiszáll a kislánya, hadd hintázzunk mi is. Na ja.. Gondolhatod. Nem vette ki 30 percen át, úgyhogy hazamentünk akkor is.

2010. aug. 3. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is két hinta van a játszótéren, rengeteg rá a gyerek. Én is figyelem mikor szabad, elviszem a jàtszótér másik felére elvan kicsit majd megy vissza és hiszti. Megint elviszem de ő vissza megy. Azért figyelnes vagyok mert mindig bele tud ülni, csak akkor meg jönnek a picik akik még nem járnak csak hintázni tudnak, és áll felettem kèt anyuka a babáknál hogy ugyan mikor szállunk ki, és olyan érzésem van hogy kinéznek miért nem viszem homokozni vagy mászókázni a gyereket, de azt meg nem szetet!

Multkor két szomszéd kislány jött velünk, én csúszdáztattam a lànyom míg a két kiscsaj várta nekem a szabad hintát és lestoppolta ha kuszàltsk belőle:)

2010. aug. 3. 14:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Na én éppen ezért nem járok már a gyerekekkel játszótérre! Errefelé az egyetlen normális játszótéren is olyan emberek vannak, hogy inkább elkerülöm őket.

Sajnálom, hogy ilyen emberek vannak felétek, manapság divat az önzőség, hogy a gyerekünk mindent megkapjon bármi áron, más meg le van ejtve!

Egyébként az én fiaim nem hintázósak, de korábban én is megfigyeltem már a hintáért folyó harcot!

2010. aug. 3. 14:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Hú, nálunk a múltkor volt durva sztori.

Anyuka "kihajtotta" a gyerekeket a játszótérre, és leült trécselni a többiekkel.

Egy kisebb, és egy nagyobb kislánya volt, a nagyobb olyan négy év körüli, de ő is a babahintába ült bele...

Mindegy, nem az én dolgom, nem is ez bosszantott fel.

De a kislány látványosan unatkozott, minden gyerek nála jóval kisebb volt.

Kiszállt a hintából, a kislányom botorkált arrafelé (14 hónapos), én mögötte, hogy akkor most már végre mi is hintázunk.

A kislány nevetett, és visszafutott a hintára, és tovább hintázott.

Elindultunk a csúszdára, hogy akkor jól van, le van fütyülve a kis "dög" (már bocs), erre odafutott, és felült a csúszda tetejére, és nevetett.

Mondtam neki, hogy mi is csúszdáznánk, és ez nem szép dolog, de kinevetett.

Hát visszaindultunk a hintára, akkor odafutott megint elénk, és beleült.

Gondolhatod!

Az anyja meg se nem látott, se nem hallott, a másfél éves kishúga, meg zokogott a másik hintában, mert nem lökte senki.

Mi meg eljöttünk haza, mert én sem szeretem, ha más rászól a gyerekemre, akármilyen idétlen is, így elvből én sem ripakodok rá máséra.

2010. aug. 3. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Megkérdeztük egy nyilvános fórumon,h miért nincs több babahinta a játszótereken,miért azok az egylaposak vannak,szakértő úr válasza:az azért van,h megtanuljanak a gyerekek egyensúlyozni.:DDDDD Gondolom nagyon régen volt pici gyereke.:))

Nálunk is általában sorbanállás van,de nem kell túl sokat várni,ill vannak eldugott játszóterek ahova szinte senki nem jár,és miénk a hinta.:))Ha van rá lehetőség,keressetek új játszóteret.

2010. aug. 3. 16:52
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat :) Hát igen, lassan inkább én is lemondok a játszótérről. :( Vagy kiautózok vele a Hajógyári szigetre, ott legalább van mindig szabad hinta napközben. A közeli játszótereken is u.e a helyzet, már voltunk mindegyiken. Belátható távolságon belül a miénkkel együtt még kettő van.

Én tényleg olyan figyelmes vagyok másokkal és más gyerekeivel, nem tudom, másoknak ez miért nem természetes. Na mindegy, jól esett leírni. :) Köszi a válaszokat, mennek a pontok értük! :)

2010. aug. 3. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!