Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyedi vagy tömegnév?

Egyedi vagy tömegnév?

Figyelt kérdés

A gyereknek inkább egyedibb, vagy tömegnevet érdemes adni?

Listás nevek:

Szép tömegnevek:

Hanna, Lujza, Bianka, Petra

Különlegesebb nevek:

Leandra, Minerva, Bellaróza, Bellatrix

Nagyon kirívó:

Zseraldina, Georgina, Klaudetta

Milyen fajta név a legjobb a gyereknek?

2020. júl. 24. 13:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Engem Georginának hívnak Gina becézéssel. Mindig is szerettem. Sosem szóltak be, hogy ronda vagy kirívó lenne.
2020. júl. 24. 18:04
 22/33 anonim ***** válasza:
82%
Van egy Bellarosa nevű vetoburgonya....
2020. júl. 24. 18:07
 23/33 anonim ***** válasza:
87%
innen a Minerva és Georgina tetszik. Hanna vagyok, mikor elneveztek messze nem volt tucat, a korosztályomból 20 éves koromig nem találkoztam másikkal. Előre nem lehet tudni, mi lesz gyakori
2020. júl. 24. 19:10
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
A lányomat Petrának hívják. 2008- ban született akkor a 100 leggyakoribb nevek között volt, de nem tudom hányadik helyen állt. De szerintem nem olyan gyakori.
2020. júl. 24. 19:25
 25/33 A kérdező kommentje:
A kirívó szó mögé ne képzeljetek semmi negatívat, csupán úgy értettem, hogy elcsodálkozik rajta az ember. Én még sosem találkoztam Georginával. Kicsit középkoriasnak tűnik. Egyébként nekem a tömegnevek jobban tetszenek, csak nem tudom, hogy a gyerek szempontjából ezek jók-e.
2020. júl. 24. 20:42
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jók! Főleg azok után hogy nálad mik a kirívó nevek (kivéve Georgina ami szép).

Mondjuk a tömegneveid közül a Lujzát és a Petrát nem értem, életemben 1 Petrát ismertem, Lujzát meg egyet sem (a törtenelemkönyveken kívül).

2020. júl. 24. 20:55
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Neten nézd meg a statisztikát. Ami 10-15 éve benne van az első 20-40 között, az gyakori. Nekem a Lujza és a Minerva tetszik a listádból.
2020. júl. 25. 09:47
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

A Georgina nagyon szép és lehet Ginának vagy Dzsinának becézni, de az utóbbit sajnos elrontotta a drog :S

Esetleg még lehet Zsizsi :)

2020. júl. 25. 15:50
 29/33 anonim ***** válasza:
Olyat érdemes adni, amilyen neked tetszik. Énszerintem a gyerek is inspirálhat téged, hogy milyen nevet adjál neki. Mármint ez ilyen kicsit ezoterikusabb szemlélet. Hogy pl a gyerek "átrezgi" mondjuk a szüleinek azt a nevet; ami az ő jellemét mondjuk pl erősíteni fogja. PL ha nézed; akkor ilyen számmisztikai meg asztrológiai cuccokból csomó mindent vissza lehet vezetni; tehát a gyereked szerintem simán inspirálhat arra, hogy milyen nevet adjál neki. Meg egyébként szóval a hangzóknak is vannak rezgései, hogy nem ugyanaz 1-1 magánhangzónak, 1-1 mássalhangzónak se a rezgése szerintem.
2020. júl. 27. 01:08
 30/33 anonim ***** válasza:

*most látom, a többiek írtak ilyet, hogy melyik tetszik nekik a kérdező felsorolásából; akkor én is írok:

Ami nagyon tetszik , hogy adnám is, azokat írom ide:

Bianka, Petra, Leandra, Klaudetta

2020. júl. 27. 01:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!