Egyedi vagy tömegnév?
A gyereknek inkább egyedibb, vagy tömegnevet érdemes adni?
Listás nevek:
Szép tömegnevek:
Hanna, Lujza, Bianka, Petra
Különlegesebb nevek:
Leandra, Minerva, Bellaróza, Bellatrix
Nagyon kirívó:
Zseraldina, Georgina, Klaudetta
Milyen fajta név a legjobb a gyereknek?
Bellatrix tetszik. Van ismerősöm, Trixi a beceneve.
A többi nem tetszik.
Egyébként én szeretem a különlegesebb neveket, de a felsoroltak nem tetszenek.
Ami tetszik pl. Amélia, Georgina, Gréta, Nina
Ezek közül ami tetszik
Hanna de ez durván tömeg név
Bianka, szép
Petra nagyon tetszik, szerintem nem is tömeg név
Esetleg Leandra de fenntartásokkal kezelem, nem adnám.
A többitől kiráz a hideg
Azt kell választani ami nektek tetszik. Mással nem törődj
Nekem a Gerogina nagyon tetszik, nem tudom mitől kirívó, én ismerek azért párat. Mi végül azért nem adtuk, mert sajnos az összes, akit ismerek, cigány és ettől nem tudtam elvonatkoztatni, hogy ez nekem cigány név. Aztán lehet egy kicsit messzebb nem kapták fel anyira a kokerók, nem tudom. Vajda János múzsája, reménytelen szerelme is Georgina volt.
Amúgy meg tök mindegy, add azt, ami tetszik. Ami kirívó sem lesz az. A környezete megszokja. Néha látok itt olyanokat. Hogy mi lesz, ha komoly állása lesz, mi lesz, ha néni/bácsi lesz stb. Az óvónőmet Pálmának hívták. Nekem ez tök természetes volt, hogy ő a Pálma néni. Mindenkinek tök természetes volt, hogy ez a neve. Azóta se találkoztam Pálmával, de ha találkoznék tök hétköznapi lenne nekem, semmi extra. Jó emlékeim is vannak róla ráadásul. Viszont, ha ide kiírnám, akkor tuti írnák, hogy úristen, milyen szar név, hogy lehet ilyennel élni, mindenki kiröhögné, senki se venné komolyan, hogy hangzana majd azzal, hogy néni stb. stb. Az igazság az, hogy bármilyen névvel találkozol, max először nézel egyet, aztán megszokod.
Szerintem egyéni preferencia, hogy kinél milyen típusút szokás adni. Van, akinek már régóta tetsző név hirtelen felkapott lett, van, aki idős/elhunyt családtag alapján ad nevet, valaki jobban kedveli a felkapottabb, megszokottebb neveket.
Nekem személy szerint a különlegesebbek tetszenek, de nem az olyan fajták, amiket felsoroltál, inkább az egyszerűbbek. Különlegesnek számít ma már például gyerekeknél az Ágota, Magdolna, Gerda, Víta. Még nem várok babát, de ilyesmi nevekből szeretnék majd választani:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!