Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tetszik a Barnabás név?

Tetszik a Barnabás név?

Figyelt kérdés
2010. aug. 3. 13:30
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Tetszik,annak idején mikor a fiunkkal terhes voltam,nálunk is szóba jött a Barnabás név.nekem tetszett,de a páromnak nem.Azt mondta,pont a becézése miatt nem jó,neki ne legyen Barna becenevű gyereke.Aztán igy letettem róla én is és Ákos lett a fiúnk neve.
2010. aug. 3. 18:14
 32/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. aug. 3. 19:28
 33/35 anonim válasza:
Tetszik, de simán a Barna jobban tetszik, az az egyik kedvencem.:)
2010. okt. 15. 22:00
 34/35 Nabas válasza:
72%
Itt olvastam, hogy a Barnabás un. szín név, mint pl. a Piroska vagy Barna. Ez nem így van, mert a Barna és Barnabás teljesen két külön név. Barnabás Ó Héber és Arámi név, vagyis az egyik vagy talán a legősibb világnyelvből való. Arámi elterjedtebb volt az akkori világ területén, mint most az Angol és messze hosszabb ideig használták, mint valószínűleg az Angolt fogják. Gyakorlatilag szinte mindegyik birodalomban, mint közös (hivatali) nyelvet ismerték el, majdnem 2000 éven át. Jézus korában is minden írástudó beszélt Arámiul, még maga Jézus is. Név jelentése egyébként "Vigasztalás Fia" (Bar fiút jelent, a Nabas pedig vigasztalást). Egyébként engem Barnabásnak hívnak és apámat is hívták. Örülök, hogy így hívnak és valószínűleg a fiamnak is ezt nevet adom majd. Természetesen minden embernek más az ízlése, ezért elfogadható ha valakinek nem tetszik ez a név. Szerencsére sok név van.
2010. okt. 19. 07:53
 35/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most sok újat megtudtam.
2010. okt. 20. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!