Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lett a kisállatok sorsa a...

Mi lett a kisállatok sorsa a babátok születése után?

Figyelt kérdés
Nekünk macskánk és kutyánk is van, kinti-benti mindkettő. Anyósom totál parás, szerinte ki kéne zárnunk mindkettőt jó messzire a gyerektől hogy ne is lássák egymást, nehogy a kutya széttépje vagy a macska ráfeküdjön és megfojtsa. Az én anyukám nem szól bele, csak legyek mindig én is ott ha az állatok a babával vannak. Párom csak azt kötötte ki, hogy ne nyalogassák az arcát. Nálatok hogy volt?
2020. júl. 14. 22:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%

Tacskonk van, ami benti kutya. Az is volt, az is lesz...

15hos a fiam, húzzák nyúzzák egymást.

1 szobaban alszanak.

Egy csecsemőt alapból nem hagyok egyedül, még kutya nélkül sem.

A napi porszívózas, szellőztetés, felmosás meg alap dolog. Kutya nélkül is...

2020. júl. 15. 08:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett volna? Semmi. Lakáscicánk van, életében jó, ha látott füvet kétszer testközelből, nem űztük el csak azért, mert született gyerekünk. Még a lányom érkezése előtt megtanítottam neki, hogy a babaöbölbe nem fekhet (amúgy velünk alszik egy ágyban), érkezése után meg folyton ott voltam mellettük, vigyáztam rá, hogy óvatosan érjenek egymáshoz (azért a lányom is néha elég intenzíven kalimpált, simán megüthette volna szegény macskát), pillanatok alatt felfogta, mik a határok. Sosem volt probléma, imádja a babát, és szerintem a lányom is imádja őt :) A szőr az sok, elismerem, főleg így nyáron képtelenség kordában tartani (perzsa macska, gondolhatod), de legalább nem lesz rá allergiás a gyerek, nem egy steril környezetben nő fel. Csak attól félek, hogy amikor majd kúszni-mászni kezd, akkor ne kezdjen el a macskaalomban turkálni a játszótéri homokozó mintájára :D
2020. júl. 15. 08:12
 13/19 anonim ***** válasza:
13%

Macskát kipaterolnám az udvarra végleg, kutya maradhat, akár alhatnak is együtt 😍 A saját oltott, féreghajtott, tiszta kutyád gondolom nem kóborol az tisztább mint a legtöbb ember. Szája is tiszta, semmi baja nem lesz ha megnyalja. Macskákról már ha kinti IS akkor ez nem mondható el, fertő. A veszettséget is jobban terjesztik ők, mégsem őket kötelező oltani..

A párod is majd ha puszilgatja akkor előtte clorhexidinnel öblítsen szájat, mert az övé se tisztább mint a kutyáé.

2020. júl. 15. 08:49
 14/19 anonim ***** válasza:
83%

Benti macskánk van, szereltünk egy szúnyoghálós ajtót a babaszobára, ennyi volt az elővigyázatosság. Sose akart ráfeküdni, inkább messzire elkerülte az összes gyereket, amíg ki nem nőtték a farokhúzogatós korszakukat. :)

Én anyósom is vernyákolt, hogy belélegzi a gyerek a szőrt és megfullad. Jól kiröhögtük.

2020. júl. 15. 09:01
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmi sem változott. Lehet jobban figyelni a tisztaságra, de onnan, hogy már hason van a baba a földön és mindent összefogdos, tökmindegy. Nyilván felügyelet nélkül nem szabad őket hagyni.
2020. júl. 15. 10:10
 16/19 anonim ***** válasza:
A macska előtte is csak limitáltan jöhetett be a házba, bár igénye se volt rá, a kertben szeret vadászni és általában a garázsban alszik, kazán mellett, mert ott jó meleg van. Maximum a nappaliig engedjük be, de ő nagyon nem szeret bent lenni, pedig először lakásban laktam vele pár évig. Mindenre oltva van, féreghajtózom is, de a gyerekhez nem engedtem oda, amíg pici, amikor nagyobb lett és már ment mindenhova, akkor felfedezte a cicát is, de a cica inkább csak elszalad előle, felmászik egy fára és nem nagyon akar vele foglalkozni. Pedig nem szokta nyúzni, de elég antiszoc macska.
2020. júl. 15. 10:57
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
3 kutyánk van, border colliek, akik inkább bentiek és egy kinti-benti macskánk. Semmi nem változott. Bárhova mehetnek, nincs tiltott helység. Most 4 hónapos, most már szeret hozzájuk érni illetve a kutyák is kommunikálnak vele. Nagyon cukik 😊 én egyébként anyósomat rövid távon szoktam leállítani ha valamibe beleszólna. Ilyen szinten nincs köze, hogy hogyan csinálok bármit a gyerekemmel.
2020. júl. 15. 11:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen ugyanúgy a család tagjai, mint korábban (egy nagy és egy kistestű kutya, egy cica), velünk élnek a házban. A gyereket sem dobjuk majd ki, ha jön a kistesó. Nem is értem a kérdést.
2020. júl. 16. 12:51
 19/19 anonim ***** válasza:

13-mas te nem csak id*óta vagy hanem tudatlan is.

Kérdező, 2 macskánk volt, kizárólag benti, maradt természetesen minden ugyanúgy a baba születése után is. Eszük ágában nem volt ráfeküdni a babára, a macskák utálják az ilyen hangos kis vijjogó gépeket :D Nagy ívben elkerülték. Most 6 éves a gyerek, legjobb barátok a macskákkal, imádják egymást :-)

2020. júl. 18. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!