Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csapja meg a kistestvéré...

Miért csapja meg a kistestvérét minden előzmény nélkül?

Figyelt kérdés

3 hete szültem, mindkét gyermekem kislány. A nagyobb (2 éves) elég jól viseli eddig. Segít, ahogy felkel puszilja öleli szereti a húgát. Hozza viszi a pelust. Abszolút jó tesó Viszont már többször előfordult, hogy játszik, jó a kedve. Odajön a tesója mellé és teljesen váratlanul ráüt.

A nagyobbal sokat foglalkozom, nincs elhanyagolva. Szeretve van ő is.

Amikor ez az ütés megtörtént elmagyaraztam neki hogy nem szabad, a picinek ez fáj és hogy miért tette.

Eltiltani se akarom tőle, csak félek hogy a picinek nehogy baja legyen. Mert tényleg kiszámíthatatlan helyzetben teszi mikor minden rendben van.

Más is volt így? Mit tehetnék, miért teszi ezt? Ötleteket, tanácsokat várnék.

Amúgy a nagy nagyon szereti őt mert látom rajta, csak ez veszélyes így.

Köszönöm!

2020. júl. 8. 14:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szereti és féltékeny is rá egyszerre. Teljesen általános, amit mondasz. Nem lehet elvárni tőle, hogy ne legyen féltékeny, akármennyire is törődsz vele is. Én is megéltem ezt, pont 2 év van a gyermekeim között. Nem lehet megoldani, időre van szükségük. Akkor lett könnyebb, amikor a kicsi is elkezdett mozogni, játszani, és együtt tudtak pakolászni. Akkor ők haverok lettek nagyon.
2020. júl. 8. 14:57
 2/2 anonim ***** válasza:
92%

Ma a 2,5 évesem fáradt és éhes volt tiszta durca és hiszti. Az egy hónapos húga aludt. Egyszercsak megindult felé és látványosan emelte a karját, de figyelt, hogy figyelek e. Megkérdeztem mi a baj, az ölembe ültettem. Azt mondta bántani akarta, hogy sírjon. Hogy miért? Valószínű mert rosszul érezte magát és figyelemre vágyott. Azzal hogy megkapta le is nyugodott és még verekednie se kellett.

A testvérféltékenysèg nehéz ügy de normális.

2020. júl. 8. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!