Hogyan fogalmaznátok meg az Oep-nek? A levélben leírnátok a előzményeket? (Bővebben lent)
Az a problémám,hogy lassan 2 hónapos a kicsi lánykánk,de a T.gyás-t még mindig nem kapom,mivel a munkáltatóm még midig nem elérhető,így a Munkáltatói Igazolást nem tudom kikérni. A helyi egészségpénztárnál benne van a gépben,hogy mikortól állok alkalmazásban a cégnél,de egy másik hely az illetékes egészség pénztár. Egy könyvelő ismerősünk utána járt,hogy el lehet úgy is intézni,hogy ahol jegyezve van,hogy alkalmazásban állok a mai napig,küldjön egy papírt az illetékes szervnek.
Remélem érthető voltam.
Előre is köszönöm,ha valaki tud segíteni!!!
Eleve úgy mertem megigényelni a T.gyás-t,hogy amelyik illetékes volt tavaly nyárig (Szolnok),írtam levelet,hogy a munkáltató nem érhető el az általa megadott levélcímen,így lehet e igényelni a T.gyás-t. Erre küldtek 2 nyomtatványt,illetve egy levelet,melyben leírták,hogy az ő nyilvántartásukban szerepel,hogy ki a munkáltatóm,és hogy a cégnél mióta van munkaviszonyom,illetve leírták,hogy ha továbbra sem tudom elérni a munkáltatót,úgy a kérvény elküldésekor mellékelten írjam le azt is,hogy nem tudom elérni a munkáltatót.
Ez megtörtént. Szolnok nagyon rendes volt,viszont nem figyeltem,és Pestre kellett volna küldeni a kérvényt,és a kért dolgokat,amit Szolnok tovább is küldött nekik-erről értesítést kaptam. 1 hónap telt el,Pestről jött levél,hogy kell a munkáltatói igazolás. Küldtem hát nekik levelet,amelyben kerek perec leírtam,hogy az igénylés előtt írtam levelet Szolnokra,ott azt írták hogy..., mellékelten megküldtem a Szolnokról érkezett levél másolatát,valamint azt a papírt is lefénymásoltam,amit a cég küldött 2010 nyarán,azon szerepel,hogy mely címen lehet(ne) intézni a munkaviszonnyal kapcsolatos ügyeket...
Már lassan 1 hónapja ennek,de Pest konkrétan carik rá,hogy most én csak a családit kapom... semmilyen válasz nem érkezett. Idő közben egy nagyon kedves könyvelő ismerősünk- akinek a segítségét kértem- találta meg a "kiskaput",és mondta,hogy Szolnokot kérjük meg-akiknek a nyilvántartásukban szereplek,hogy küldjön egy igazolást Pestnek. Na,ezt a levelet nem tudom megfogalmazni. Nem tudom,hogy leírjam e az előzményeket,vagy sem,hogy hogy fogalmazzak úgy,hogy jó legyen- már teljes mértékben ki vagyok...
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
Egyszerűbb lenne telefonon,de szó szerint le vagyunk gatyásodva,az alapvető dolgokat nem tudjuk már megvenni,és ha ajánlva feladom a levelet olcsóbban jövök ki,mintha a fülkébe dobálom bele az érméket,mert vagy tudják kapcsolni az illetékest,vagy várni kell hosszú perceket,esetleg többször próbálkozni... 2 éve már végig jártam,akkor csak annyi volt a gond,hogy nekik nem volt meg az a határozat,hogy nem jár a Gyes,és hogy amit én kaptam a MÁK-tól ha lefénymásolom és elküldöm,akkor következő utaláskor én is a sorban leszek- ezt akkor közölték velem,mikor már 1,5 hónapos volt a gyermekünk... 2 hónapos volt,amikor végre utaltak.
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!