Van itt olyan anyuka, akinek koponya csontosodási rendellenességgel született babája?
Abban is én vázolom az újszülöttkori rossz tsh eredményt:(
Kontroll volt, holnap érdeklődöm az eredmény miatt az endokrinológián. Kiváncsi vagyok és remélem minden rendben van.
Én próbálok nem foglalkozni ezzel a betegséggel, mert csak idegileg rámennék.
A prof. azt mondta, hogy ne foglalkozzunk ezzel a bajjal, nem érdemes.
Megfogadtam a tanácsát.
Kontroll előtt be vagyok tojva, de ha műteni kell megint, akkor műteni kell, nem tudok semmit tenni ellene. Addig, amíg mindenki okosabbnak, fejlettebbnek tartja a kortásainál, addig én nem aggódom.
Rohangál egész nap, focizik 3-4 éves gyerekekkel, bukfencezik, magyaráz egész nap, akaratoskodik, feszegeti a határait. Szóval olyan, mint egy 1,5 éves kis rosszcsont.
Mikor kell nektek visszamenni kontrollra?
2. műtét? Mennyi idős korában? Miért?
Én vagyok az 1. és egyetlen válaszoló eddig.
Sziasztok, akkor én vagyok a második válaszoló:-)
Az első műtét fél évesen volt, a második most, 3 évesen.
Gondolom Ti is jártok fél évente röntgenre, és nálunk az egyik ilyen kontrollon lenyomatok látszottak többfelé a koponyán (az OITI_ben ezt nem vették észre...)
Bár szerencsére most nem volt más tünet, de végül a műtét mellett döntöttünk.
Főleg az egyik coronavarrat érintett, de a prof. szerint egyik se hibátlan, talán a hátsó még a legjobb.
A dokik szerint ez nem valami szindróma nála, egyszerűen csak ilyen a feje.
"Egyébként" okos és ügyes, bár koraszülött is volt.
A kortársainál ő is alacsonyabb kicsit, de a hormonvizsgálatokra még nem szántam rá magam.
Jajjjj:(((((
Egyébként a fejalakján látszódik, hogy rosszul nő?
A fejkörfogata nőtt egyébként?
Bp-en laktok?
Próbálok mindenre válaszolni.
Szóval a feje nőtt, és igen kicsit féloldalasan, de valahogy az mindig is úgy volt, szóval nem aggódtam.
A lenyomat a röntgenen látszik, feketés foltok, azok a helyek, ahol az agy nekifeszül a koponyának és nem tud nőni.
Igaziból a prof is ezt nézi a kontrollon.
Neki elvileg "enyhe" lenyomatai voltak, és a műtétről nekünk szülőknek kellett dönteni.
Ha nem műtik meg, akkor sok baj lehet, szemromlás, görcsök, süketség és csupa szép dolog, a megnövekedett nyomás miatt.
A műtétet egyfelől jobban viselte, másfelől nehezebb volt, mert nehéz ezt megmagyarázni egy 3 évesnek.
Ugyanott vágtak, szóval nem lesz két csík.
ÉS Budapesten laknuk:-)
És ti lányok?
Különben úgy tudom, de nem biztos, hogy pl. csónakfejűségnél elég egy műtét, inkább akkor kell több, ha több varrat is érintett vmilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!