Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan anyuka, akinek...

Van itt olyan anyuka, akinek koponya csontosodási rendellenességgel született babája?

Figyelt kérdés
2010. aug. 2. 14:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Abban is én vázolom az újszülöttkori rossz tsh eredményt:(

Kontroll volt, holnap érdeklődöm az eredmény miatt az endokrinológián. Kiváncsi vagyok és remélem minden rendben van.

2010. aug. 2. 14:40
 12/22 anonim ***** válasza:

Én próbálok nem foglalkozni ezzel a betegséggel, mert csak idegileg rámennék.

A prof. azt mondta, hogy ne foglalkozzunk ezzel a bajjal, nem érdemes.

Megfogadtam a tanácsát.

Kontroll előtt be vagyok tojva, de ha műteni kell megint, akkor műteni kell, nem tudok semmit tenni ellene. Addig, amíg mindenki okosabbnak, fejlettebbnek tartja a kortásainál, addig én nem aggódom.

Rohangál egész nap, focizik 3-4 éves gyerekekkel, bukfencezik, magyaráz egész nap, akaratoskodik, feszegeti a határait. Szóval olyan, mint egy 1,5 éves kis rosszcsont.

Mikor kell nektek visszamenni kontrollra?

2010. aug. 2. 14:46
 13/22 anonim válasza:
IGen, most vol a második műtét Debrecenben. Kérdésed van? Tedd fel bátran:-)
2010. aug. 3. 20:23
 14/22 anonim ***** válasza:

2. műtét? Mennyi idős korában? Miért?

Én vagyok az 1. és egyetlen válaszoló eddig.

2010. aug. 3. 20:51
 15/22 A kérdező kommentje:
Szia Évi:Mi szeptemberben megyünk vissza, remélem jól vagytok, rendeződött a helyzet...
2010. aug. 4. 09:43
 16/22 A kérdező kommentje:
20:23-Én is ezt kérdezném,miért kellett a második műtét, és mennyi idősen volt,konkrétan melyik varrat forrt össze?
2010. aug. 4. 09:44
 17/22 anonim válasza:
100%

Sziasztok, akkor én vagyok a második válaszoló:-)

Az első műtét fél évesen volt, a második most, 3 évesen.

Gondolom Ti is jártok fél évente röntgenre, és nálunk az egyik ilyen kontrollon lenyomatok látszottak többfelé a koponyán (az OITI_ben ezt nem vették észre...)

Bár szerencsére most nem volt más tünet, de végül a műtét mellett döntöttünk.

Főleg az egyik coronavarrat érintett, de a prof. szerint egyik se hibátlan, talán a hátsó még a legjobb.

A dokik szerint ez nem valami szindróma nála, egyszerűen csak ilyen a feje.

"Egyébként" okos és ügyes, bár koraszülött is volt.

A kortársainál ő is alacsonyabb kicsit, de a hormonvizsgálatokra még nem szántam rá magam.

2010. aug. 4. 23:17
 18/22 anonim ***** válasza:

Jajjjj:(((((

Egyébként a fejalakján látszódik, hogy rosszul nő?

A fejkörfogata nőtt egyébként?

Bp-en laktok?

2010. aug. 4. 23:25
 19/22 A kérdező kommentje:
Mit jelent az,hogy lenyomatokat találtak,mi lett volna, ha nem műtik meg, külsőre látszodott valami?Hogy viselte az újabb műtétet?Ugyanolyan durva volt?A vágás ugyanott van?
2010. aug. 5. 15:47
 20/22 anonim válasza:

Próbálok mindenre válaszolni.

Szóval a feje nőtt, és igen kicsit féloldalasan, de valahogy az mindig is úgy volt, szóval nem aggódtam.

A lenyomat a röntgenen látszik, feketés foltok, azok a helyek, ahol az agy nekifeszül a koponyának és nem tud nőni.

Igaziból a prof is ezt nézi a kontrollon.

Neki elvileg "enyhe" lenyomatai voltak, és a műtétről nekünk szülőknek kellett dönteni.

Ha nem műtik meg, akkor sok baj lehet, szemromlás, görcsök, süketség és csupa szép dolog, a megnövekedett nyomás miatt.

A műtétet egyfelől jobban viselte, másfelől nehezebb volt, mert nehéz ezt megmagyarázni egy 3 évesnek.

Ugyanott vágtak, szóval nem lesz két csík.

ÉS Budapesten laknuk:-)

És ti lányok?

Különben úgy tudom, de nem biztos, hogy pl. csónakfejűségnél elég egy műtét, inkább akkor kell több, ha több varrat is érintett vmilyen módon.

2010. aug. 6. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!