Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka akinek ezzel...

Van olyan anyuka akinek ezzel a rendellenességgel született a babája?

Figyelt kérdés
nyitott foramen ovale és kamrai sövényhiány(VSD)
2010. jún. 24. 13:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A hugomnak 17 hónapja!
2010. jún. 24. 13:57
 2/12 A kérdező kommentje:
És nekik mit mondanak?Járnak ők is kardiológiára?Nincs semmi baja tőle?Leírnál mindent amit tudsz?Köszi
2010. jún. 24. 14:06
 3/12 anonim ***** válasza:

A születés után derült ki a kicsi betegsége. Naponta kapja a gyógyszereket, de neki az egyik billentyű ráadásul nem tapadt meg.

Járnak folyamatosan szív Uh-ra, bizonyos időnként kardiológiára is, ahol megvizsgálják. Gyakran van vérvétel, Uh.

A gyerek 17 hónapos, semmi nem látszik a betegségéből, az utóbbi vizsgálatok szerint a lyuk kisebbedett, még várnak műtéttel, mert lehet, hogy elkerülhető. De sajnos amint valamiért megbetegszik azonnal antibiotikumot kell neki adni, nehogy a szívére húzódjon, vagy komolyabb baja legyen.

Szerencsére nagyon jól van a gyerek, persze ez köszönhető a gyógyszerek megfelelő szedésének is. Az összes orvos meg van elégedve a gyerek állapotával, szerencsére tényleg nagyon jól van a betegséghez képest!

Nálatok mi a helyzet, ha szabad kérdezni?

2010. jún. 24. 15:01
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen sajna ezzel mi is így vagyunk akármiért beteg is egyből antibiotikum kell.Mi is járunk kardiológiára de gyógyszert nem kell szednünk.Nálunk nincs vérvétel és születése óta meg sem ultrahangozták hogy kissebbedett-e a lyuk.Ezért vagyok ideges.Nem tudom meddig várunk még de azt mondták összeszűkülhet magától is.Csak rosz ez a bizonytalanság.Neki miért kell gyógyszer?És hova járnak?
2010. jún. 24. 15:22
 5/12 anonim ***** válasza:

19 hónapos kisfiamnak pici lyuk volt a szívén, neki félévente csináltak szív uh-ot, legutóbb azt mondták, nem kell többet mennünk, mert minden rendben.

Szóval, kérj szív uh-ot, szerintem mindenképp követni kell az állapotát ilyen módon is.

2010. jún. 24. 15:36
 6/12 anonim ***** válasza:

Neki a billenytű-probléma miatt is komplikált. Gyógyszert születése óta kapja, mivel másnapra belázasodott, akkor kezdték kivizsgálni. Ha nem kapna gyógyszert, akkor nem élne.

Vidékiek, ott járnak havonta a gyerekorvoshoz, 2-3-4 havonta az ottani gyerek kardiológushoz, ő pedig Pestre utalta a kardiológiai központba. Ide is járnak 4-6 havonta. Itt derült ki, hogy 1 év alatt kisebbedett a tágulat, ezért várnak még a műtéttel. Addig sajnos folyamatos gyógyszeres kezelés. Ha meg lázas, egyből antibiotikum, amiből már rengeteget kapott.

Egyébként hugomék korábban felkerestek egy magán kardiológust is, aki a Pesti kardiológián dolgozik, ő is ugyanezeket állapította meg. Amikor Pestre jönnek a kardiológiára, akkor mindig hozzá kérnek időpontot, mert ő már ismeri a gyerek állapotát.

De ha nálatok nem kell gyógyszert szednie a gyereknek, akkor nem lehet olyan nagy a tágulat! A kicsinek a vízhajtótól kezdve elég sok gyógyszert kell napi szinten szednie. S őket még megnyugtatták, hogy jól van a gyerekük! Akkor a tiétek még jobban!

2010. jún. 24. 15:41
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen én is ezért vagyok elkeseredve mert azt sem tudom kisebbedett-e.1 éves most és azóta nem csináltak uh.mióta megszületett.2mm a lyuk egyébként.Elintézik annyival hogy még megvan a zörej és a surranás a mellkasán.
2010. jún. 24. 15:41
 8/12 anonim ***** válasza:
A 2 mm-t simán kinőheti. A hugoméknál centikről beszélünk, ha jól tudom, olyan 2 cm körül volt a lyuk. Nekik is szűkült, szóval nektek is meg van az esély arra, hogy összeforr. Mekkora a gyerek? 2 mm-es tágulat pont arra jó, hogy van neki, de szerencsére nem komoly, hogy gyógyszerezzék! Ha tényleg jól van gyógyszerek nélkül,akkor nem hiszem, hogy kéne bármit is csinálni. Nálunk azért kell a vérvétel, mert folyamatos gyógyszereke kap. Uh azért nálatok sem ártana bizonyos időközönként. Szerintem menjetek el egy magánrendelésre is!
2010. jún. 24. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Az én kislányomnak "csak" a foramen ovale maradt nyitva. Nekünk 4mm. Azt mondta a doki, hogy pont ez a határ, hogy ha ennél kisebb akkor nem nyúlnak hozzá, ha nagyobb akkor be szokták zárni katéterrel de csak 15-16 éves korban. Szóval nem tudjuk mi lesz de a doki szerint ez egy olyan apró szívhiba amivel tulajdonképpen nem kell foglalkozni csak ellenőrizni kell. Még be is záródhat 4 éves korig. Születése után 3 nappal vették észre a zörejt, 1 hetesen voltunk először uh-n utána 3 hónaposan és utoljára 1 évesen de végig 4mm volt. Legközelebb 3 évesen kell mennünk uh-ra. Az orvos szerint ettől élsportoló is lehet ha ahhoz van tehetsége szóval tényleg nem nagy baj. Szerencsére nekünk emiatt antibiotikum sem kell ha beteg netalántán.

Utánaolvastam még annó úgyhogy tudom, hogy a szívbelhártyagyulladás megelőzése miatt kell lázas betegség esetén antibiotikum. Én úgy tudom a kamrai sövény is sokszor bezáródik spontán. Remélem így lesz nektek is!

16 hónapos anyuka

2010. jún. 24. 22:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Hozzátenném, hogy én magánorvoshoz vittem a gyereket mert mindenhol hónapokat kell várni egy időpontra. Legalábbis az sztk-ba. Én azt javaslom, hogy keress te is egy gyermekkardiológust aki uh-t is tud csinálni. Nem olcsó, 12.000.Ft nálunk de ez minden pénzt megér. Merre laksz?

2010. jún. 24. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!