Újszülött kinti levegőhöz való szoktatása - hogyan?
35 hkm vagyok, és érdeklődni szeretnék, hogy ki-hogy oldotta meg a babája kinti levegőhöz való szoktatását? Olvastam, hogy kb. 2 hetes korától lehet elkezdeni, eleinte úgy, hogy a saját szobájában a nyitott ablakhoz odavinni, aztán szép fokozatosan kimenni vele pár percekre. Előtte szellőztetni csak úgy szabad, hogy nincs benn a szobában.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy nem ülhetek ki vele pl. a nappaliba, ahol nyitva van a teraszajtó, hanem 2 hetes koráig a "keszonozva" szellőztetett szobában lehet csak tartózkodni vele? Mennyire kell ezt szigorúan venni? Mi történhet, ha 2 hetes kora előtt "érintkezik" a kinti levegővel? Nyilván a kórházban nem megoldható az ilyen jellegű elszeparáltság, valamint haza is kell hozni onnan, amikor kinn is, a kocsiban, a forgalomban, stb. találkozik a - nem túl tiszta - levegővel.
Természetesen, mindent aszerint fogok csinálni, ahogy a Babának biztonságos, de nem tudom, hogy pontosan mire kell figyelni. Sajnos nem egyedül lakunk a házban, van másik kisgyerek is (testvéreméké), a meleg miatt állandóan nyitva van a nappaliban a teraszajtó, mindenki mászkál.
Köszönöm a segítségeteket!
35 hkm
Nyár közepi gyerekkel már 1,5 hetes korában mentünk sétálni. Családi házas környéken lakunk, nincs nagy autó forgalom, meg van egy nagyobb gyerekünk is. A kicsi már 1 hetesen kint aludt az árnyékos teraszon délutánonként. Jobb volt neki, mint a lakásban.
Nyugodtan vidd 2 hetes kora előtt is levegőre. Huzatban ne legyen a lakásban, erre figyelnék.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kertvárosi részen lakunk, nincs nagy forgalom, a levegő elég tiszta. Megnyugtató olvasni, amiket írtok, kicsit én is túlzásnak éreztem, hogy nem lehet vele egyáltalán kimozdulni, gondolom, valamilyen szinten neki is jobb a friss levegő... Közösségbe természetesen nem megyünk majd vele az első oltásig.
Július végén született a fiam. Ahogy hazajöttünk, az udvarra már kivittük levegőzni. Ráadásul júli végén, 30 fokok voltak, muszáj volt ablakot is nyitni sokszor.
Kisebb sétára kB 2 nap múlva már mentünk. Nagyobbakat 2 hét után.
Butaság a szoktatás. Mi 6 napisan vittük először sétàlni januárban 0 fokban.
Annyi, hogy a hideghez, meleghez nem baj ha olyan értelemben szokik,.hogy ne rögtön órákra vidd ki.
A napvédelem meg extrem fontos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!