Miért mondják, hogy ne hagyjuk napközben aludni a babànkat?
2 hónapos a babànk, hasfájós. Délig nagyon jól alszik, utána nyűgös, keveset alszik. Kb hajnali 2-ig van fent, ritkán előfordul 3-4 ig. Attól függ mennyire fáj a pocija. Néhány családtag, mindig azzal jön, reggel ébresszük fel, hagyjuk ébren délelőtt is, így este korán elalszik majd.
Hiába mondjuk, hogy ez egy csecsemő, nem igy megy, nem fogják fel. Köztük van olyan, aki 2 gyereket is felnevelt.
Egyszerűen nem fogják fel, hogy egy csecsemő nem olyan mint egy egy éves baba.
Illetve a hasfájós baba, többemberes baba, érzékeny baba kifejezésekre keress rá. És próbálj ki hordozókendőt vagy valamit amiben magadra kötöd és olyan zenére ringatod ami neked tetszik és így ellazultok, hátha segít.
Én a hasfájós babámmal pólót is cseréltem hogy ne legyen tej szagú, ne zavarja. Illetve van hogy azért tekereg cicin, mert nem úgy akar megnyugodni. Próbáltad simogatva, puszilgatva megnyugtatni?
A babamasszázsnak is van pocaksimis része, illetve ha meztelen pocakodra fekteted, az is jó.
Én nem arra gondoltam, hogy egész délelőtt ne hagyják aludni!
Próbálok mindenre válaszolni. Ha hasra fektetem lenyugszik és pukizik. Férjem szokta az alkaljára fektetni, azt is szereti a baba.
Imádja a meleg vizet, locsolni szoktam a hasát, ugye meg pici, nem süllyessztjük el teljesen, tenyeremmel szoktam pocijara locsolni, olyankor ellazul.
Meggymagpárnat próbáltam, az nem jött be. Általában egy nagy kakija van, de az óriási mennyiség. Pukizás közben erőlködik. Ja igen, mikor felhúzzuk a lábát a pocakjához, sikerül párat szellentenie. Ezekből jöttünk rá hogy hasfájós, az elején a lábfelhúzogatásaiból. Illetve a visító sirásából.
22
Páromnak jobban sikerül lenyugtatnia. Én már stresszesebb vagyok emiatt, gondolom megérzi.
Körbe körbe simiztük a hasát, ugyanúgy sírt, valószínű rosszul csináltuk.
Egy kérdés:
Normális hogy egy hasfájós baba sokat és erősen sír? Van hogy alvás közben, nagyon ijesztő.
Mikor elmúlik, utána is sírós marad? Mert én már azt gondolom így marad 🙄🙄🙄🤔
Ilyen marad? Mármint sírós? Szerintem ilyen fogalom bibcs, minden baba sír,ba jelezni akar valamit. Addig sír, amíg az a baj fennáll, és ha már nem áll fenn, de túl sokáig tartott a sírás, akkot meg már azért sír. Nagyon nehéz néha rájönni az okra. Ha rájöttél, akkor meg nem könnyű egy gyógyírt kitalálni rá, ami az esetek többségében be fog válni. Hidd el, hogy ahogy szokjátok egymást és tanuljátok ösztönösen a dolgokra adott reakciókat (ő is és te is! Ha ő észleli, hogy egy bizonyos jelzésből te egyből tudod, mit tegyél, eleve úgy fog jelezni, igy differenciálódik a sírás). Szóval egyre könnyebb és könnyebb lesz ez, higgy nekem :) de zárd ki az orvosi okokat először, mindig a szakember szava legyen az első. A rokonokra ne hallgass akkor, ha neked más a megérzésed.
Ha a baba rendesen kialussza magát napközben, akkor kevésbé nyűgös este. Még akkor is, ha sokat aludt. Annyi igaz a "ne hagyd aludni"ból, hogy este 6 után ne nagyon tedd le hosszabb alvásra, ha 8kor fürdettek mondjuk. Ha meg már alszik, kb 7 körül kicsit hangosabban tenni venni lehet körülötte, hogy magától ébredezzen kb fél-egy órával a fürdetés előtt. Mivel pocis, a fürdetés ellazítja és enyhíti a tüneteket, az utána jövő etetés elalmositja újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!