Hogyan állt át a babátok 2 alvásról 1 alvásra napközben?
Amikor szinte egyik napról a másikra nem tudtam este elaltatni... 10-11 -kor is fenn volt..
Akkoor délelőtt nem hagytam elaludni és közvetlenül ebéd után, amit korábbra tettem emiatt, letettem aludni..
3 napig volt nehéz, hogy ne aludjon el délelőtt..
Azóta az ebéd is rendes időben van nem 11-11:30 közt..
Amikor csak egyszer aludt időben le lehetett tenni, 8 körül alszik
Ugyanez volt
Csak ő 10 kor és 3 kor aludt
Gondolhatod milyen volt 12-ig elhúzni...
2-3 napig volt necces
Nem hagytam lefeküdni
Leülni
Kimentünk udvarra.. benn is nagyon lekötöttem
Volt nyavajgás.. sírás
De utána jó lett
A lányom 15 hónaposan állt át. Addig ebed után aludt 1,5 órát, majd 5 körül még 30-40percet. Az ebéd utáni egyre többször 2-2,5 órára sikerült, ilyenkor du. már nem altattam el még egyszer. Így állt át, azóta is ennyit alszik, csak már nem délben fekszik, hanem 1 körül. 21 hónapos
Este 9-től reggel 7-ig alszik.
Így hogy mondod, a fiammal nálunk is volt ilyen. Csak ő éjfél fele kelt fel és 3-ig ébren volt. Ezzel egyidőben egyre többször maradt el a második alvása (ilyenkor aludt éjjel). A délelőtti volt neki egy hosszabb kb 2 órás alvás, ezt meghagyta. Viszont délután nem aludt el. Próbáltam húzni azt a megmaradt alvást de akkor meg fél óra alvás után felriadt, úgyhogy hagytuk így, ahogy van. Elég nehéz pár hónap volt. 15-18 hónapos kora között. Ekkor már tovább bírt ébren lenni, az ebédet kicsit előrehoztuk és így állt át a déli alvásra.
Van egy lányom is, nála viszont minden ment könnyen. Igazából ő sose szeretett aludni, egyre nehezebben aludt el délelőtt. Mikor már fél óra után is teljesen éber volt, ebéd után raktam csak le. Vele könnyen ment, pedig 10-11 hónapos volt még csak.
Nálunk úgy állt át hogy egyszerűen előrehoztam a délutáni alvást, délelőtt meg nem altattam el. Ő ugyanis az az altatós baba, aki nem dől ki magától.
Nálunk ő úgy aludt, hogy este fel9tol reggel kb 6-fel7-ig, meg aztan 10-12-ig delelott es delutan 16 korul még egy órát. De 10 hónapos korától egyre nehezebb lett a délutáni altatás és este is hosszabb volt az elalvási idő. Ezért 11 hónaposan megpróbáltunk változtatni. Nem volt könnyű, mert korán kel és nagyon álmos volt délre, de átvészeltük. Azóta beállt a rend és már lényegesen jobban bírja mint az ébrenlétet, úgy az alvást is napközben. Ő este 8-tol reggel 6-fel7-ig alszik. És délben 2,5-3,5 órát. Nálunk is előrébb lett hozva az ebéd emiatt anno. Napközben viszont “csak” 2 órát alszik egyedül, utána ott kell lenni vele különben sir.
Éjjel viszont nem kel már jó régóta, szerencsés vagyok🙏❤️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!