A csőrös itatónak mi tulajdonképpen a "feladata"? Persze tudom, hogy itatásra szolgál.
:) De miért jó, ha a cumisüveg után ebből kínáljuk a babának az innivalót, és nem pohárból? Ez olyan átmenet lenne a kettő közt? Segíti a babát, hogy könnyebben elfogadja a kemény szélű poharat a puha cumi után?
Azért e sok kérdés, mert a kislányom elég nehezen fogadta el a csőrösből (kemény csőrű, nem szilikonos) eleinte az innivalót, pohárból viszont több csorgott a nyakába, mint a szájába.
Most már szépen iszik a csőrös pohárból is, de még mindig a cumisüveg a favorit.
Sima pohárral mikor érdemes próbálkozni?
Köszönöm, ha válaszoltok a sok kérdésemre.
Nálunk egyáltalán nem volt cumisüveg.
Hamar megtanultak pohárból inni, persze nem egyedül.
A csőrös pohár azért volt jó, mert pl autóban egyedül is tudtak inni.
Elvileg épp annak kiküszöbölésére találták ki, hogy (mivel a kicsi gyerek nem tudja annyira összehangolni még a mozgását, így jobban megdöntheti a sima poharat a kelleténél), hogy ne folyjon az innivaló a gyerek nyakába. Tehát valamiféle átmenet a cumidsüveg és a pohár között, bár mindegyikből egészen más technikával kell inni, így az itatóbólés a pohárból is idő, míg megtanulnak inni. Az AZ IGAZSÁG, HOGY NÁLUNK A CUMISÜVEG TELJESEN KIMARADT, MERT A LÁNYKÁM SZOPOTT, AZTÁN RÖGTÖN SIMA POHÁRBÓL ITATTAM,MIKOR ELKEZDTEM A HOZZÁTÁPLÁLÁST. a CSŐRÖSBŐL NAGYON NEHEZEN TANULT MEG INNI,NEM IS SZERETTE, így elég hamar csupán pohárból kapott inni, aztán ő maga is hamar megtanulta, hogyan kell...
Bocsi, a Caps lock-ért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!