Miért nem beszél? 15 hós a kisfiam, majdnem egész nap halandzsázik, de ő még nem mondd olyat, hogy : mama, papa, kaka, inni enni, stb. Ez rosszat jelent?
Ne hallgas másra.A lányom 21 hónapos és kb.2 hónapja indult be igazán a beszédfejlődése,de azt hozzá kell tennem,hogy családi napközibe jár.
A lányom ennyi idősen ezeket mondta,úgy,hogy tudta is,hogy mire:Eztis-aztis,nyami(éhes volt),apa.
Viszont abszolút megértette magát és értette,mit szeretnék.
Én úgy tudom,hogy 2.5-3 éves korig nem baj,ha nem beszél normálisan,úgyhogy még rengeteg ideje van.
Verset szaval:-))) el ne hidd!
Enyém -lány-17 hós lesz és pár szaót mond csak, viszont minden megért, tudja mi micsoda, ha megkérdzeem.
És szintén egész nap halandzsázik.
20 hónapos fiam legértelmesebb "szavai" : iff - inni, mamm - mama, pamm - papa, bamm-labda, hamm,nyamm -Kaját!, tzitzi-anya ( amíg szopizott, addig így kért cicit :) ) , NEM és a TETE!
Fiúknál 3 éves kortól, lányoknál 2,5 éves kortól gond, ha egy szót se szól. De tényleg, egy szót se. Szóval ne aggódj! Engem is kikészítettek, pedig a lányom 20 hónaposan már folyékonyan beszélt.
szia. az én hugom 3és fél éves..és most kezd beszélni..a védőnőnek is szóltunk többször is hogy még nem beszél de azt mondta hogy nembaj..majd az oviban elkezd ha meg nem akkor majd valami vizsgálat és kiderül hogy mi az oka. aztán most kb 2 hete már minden szót..magától is..úgyhogy nyugi nem lesz semmi baj..
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!