Egy 2 éves kisgyereket mennyire visel meg, ha kis tesója születik, és az addig kialakított, berendezett szobáján osztozni kell?
Figyelt kérdés
Vagy kezdjem el a baba érkezése előtt pár hónappal a szoba átrendezését,hogy szokja a nagy?2010. júl. 31. 21:12
1/8 anonim válasza:
Igen, jó lenne, ha előre fel tudna készülni a kis jövevényre. Nem is csupán a szobán való osztozás miatt, hisz a pici még nem fogja használni az ő dolgait :) Inkább arra kell felkészíteni, hogy te majd néhány napig nem leszel otthon és egy kisbabával fogsz hazatérni, aki szinte az egész napodat ki fogja tölteni. Azt az időt, amit eddig csak velée töltöttél, meg kell majd osztania a piciivel. Próbáld majd bevonni a kicsi körüli teendőkbe, hogy ne érezze azt, hogy csak a pici a fontos!
2/8 anonim válasza:
az én nővérem folyamatosan bántott.másfél év van közöttünk.elköltöztünk nagyobb házba és megszüntek a problémák.
19.l
3/8 anonim válasza:
Egy 2 éves ezt felfogja,már bocsi hogy megkérdezem.a játékokon biztos vita lesz.az enyém 7 éves,már ecseteltem neki,de nem igazan örül.
4/8 anonim válasza:
Mi a kistesó születése előtt 2-3 hónappal már el fogjuk kezdeni a szoktatást. Nehogy az legyen majd, hogy a tesó miatt van minden, nehogy féltékeny legyen. Előre átrendezünk, berendezünk, stb, mire jön a tesó, már meg is szokta.
5/8 anonim válasza:
2 éves volt a lányom, amikor a tesó született. Már régóta mondogattuk neki, hogy baba lesz. Először nem akarta elhinni, de ahogy nőtt a hasam, már neki is gyanús volt, hogy mitől akkora. Amíg kórházban voltam semmi gond nem volt vele, simán elvolt apával. Amikor hazahoztuk a babát, akkor sem volt semmi baj. Sőt, kétségbe volt esve, hogy a baba sírt, rohant oda hozzá puszilgatni, aztán csodálkozott, hogy mégsem nyugszik meg. Azon is nagyon fenn volt akadva, hogy a babának nem adunk enni, folyton tömte volna a kaját a szájába, arra nagyon kellett az elején figyelni. Néha még most is előfordul, hogy egy-két finomabb falatot meg akar vele osztani. A játékaira arra féltékeny, az igaz. De ha olyan kedve van, akkor önként adja oda a babának. Nálunk először velünk volt, aztán lett saját szobája a kicsinek. De azt sem nagyon tartja tiszteletben a lányom, mert abba a szobába korábban bármikor bemehetett. Szóval előfordult, hogy aludt a baba, ő meg bement játszani, és felébresztette. Talán mostanra már megértette, hogyha alszik, oda nem szabad bemenni (most 5 hónapos a kicsi). Szerintem ebben a korban még simán megszokják. Bár az altatás nálunk elég nagy gond, nem tudom egy szobában hogy lenne. A kicsit este órákig kell altatni. A nagy addigra már rég alszik. Én tutira jó sokáig nem tenném át, gondolom eleinte még ő is veletek alszik majd.
6/8 anonim válasza:
A 2 fiam közt 21 hónap van.
Semmi gond nem volt!
A pici 3 hós volt, amikor beköltözött a nagyobb szobájába. Véletlen vagy nem,de a pici attól a naptól fogva átalussza az éjszakákat. Nagyon szeretik egymást, eddig még nem volt "vita" a játékokon.
7/8 anonim válasza:
Szia! Nálunk 2,5 év van a fiúk között. Picit idősebb volt a nagyobb mint 2 éves de azért nem annyira. Én folyamatosan szoktattam baba gondolatához, amikor már biztos volt, hogy jön a tesó (mert sajnos az eljején volt egy kis ijedség) Szóval együtt néztük a pocim növekedését. Képeket arról mikor ő volt pici. Ultrahangra is jött velem aztán otthon eljátszotta amit látott. A babaágyat is együtt választottuk :), mert olyan pici a gyerekszoba, hogy muszáj volt bölcsőt venni, hogy hely is maradjon. Kifestettük a szobát figurásra. Szóval nagyon várta ő is a kis jövevényt. Most 5 hós a picuri és imádja. Ha sír odamegy beszélget vele, apróság meg egyből mosoyog rá. Szerintem folyamatos legyen a hozzászoktatás és vond be amibe csak tudod! Bocsi, hogy kisregényt írtam. :)
8/8 anonim válasza:
Lehet, hogy lepontoznak, de nekem egy homeopátiával is foglalkozó doktornő adta azt a tanácsot, hogy a pici megszületése után rögtön adni kell Lachesis 30CH -ból 3-5napon keresztül napi 5 golyócskák a testvérféltékenység megelőzésére. Nálunk bevált a szer, pedig már elég erős volt a féltékenység. (Nem aludt a nagy, sikítozva, fogát csikorgatva álmodott,stb. ) Ja, és érdemes előre felkészíteni, a tesó eljövetelére. Az én lányom már nagyon várta a picit. Igaz, nagyon meglepődött, amikor hazaértünk és ki akarta venni a hordozóból, hogy menjenek szaladgálni, én meg mondtam, hogy hát az öcsi nem tud menni játszani, nem tud járni. Mire ő :"Miért öcsike? Fáj a lábad?" Szóval nem árt elmondani, hogy milyen magatehetetlen apróság lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!