4,5 hónapos a kislányom, egyszerűen semmit nem lehet tőle csinálni tudom részben én rontottam el.. Az lenne a kérdés ki mivel köti le a babáját?
A hordozási tanácsadók azt szokták mondani, hogy ha valaki hordoz, az már jó. Nyilván nem a kengurut ajánlják, mint legjobb hordozóeszközt.
A másik: az "elrontod a gyereket" nézet az első világháború idején alakult ki. Az asszonyok egyedül maradtak a sok gyerekkel+ háztartással+ a gyárakban is termeltek. Egyrészről a diktatorikus hatalmi rendszernek nem volt érdeke, hogy az egyének kötôdjenek a szüleikhez, vagy bárki máshoz. Ezért arra biztatták az anyákat, hogy minimalizálják a testi kontaktust a babákkal. Másrészrôl gyakorlatilag is kivitelezhetetlen volt az anyáknak az a gondoskodás, amit ma optimálisnak gondolunk. Zárójelben a 3 óránkénti szoptatás is háborús találmány. 3 óránként kaptak negyed óra szünetet a szoptatós anyák. Ezt nem a baba szükségleteihez igazították, hanem a termelés folytonosságához. Sajnos ez a szemlélet olyan károkat okozott, annyira mélyen bevésôdött az emberek fejébe, hogy még mindig nem tudunk tôle szabadulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!