Mit csináljak egyszerűen nem tudom megmosni 13hónapos kislányom fogát?
Szerintem bízd rá most egy ideig a fogmosást, lehet nem fogja jól csinálni, de ha kezébe adod a fogkefét, hátha beveszi a szájába és hátha 'eljátszik' vele.
Mossatok együtt fogat (vagyis lássa ha te mosod a saját fogad), lássa te is így csinálod, és akkor idővel majd ő is csinálni akarja.
Csak türelmes legyél, idővel ez úgyis javulni fog, csak erőszakos ne legyél, az csak elvenné a kedvét.
A kislányom még azt sem szerette nézni, ha én mostam a fogam. Elkezdett sírni.
Aztán kapott egy fogkefét, de csak rágta. Nem hagyta, hogy én mossam a fogait. 2 éves elmúlt, most lehet neki rendesen, fogrémmel megmosni.
Szerintem ne erőltesd. Majd később ő is fogja engedni.
Én is fel akartam tenni ezt a kérdést! :)
Fiam 13 hónapos 8,5 foggal - eddig imádott fogat mosni, pár napja azonban nem. Ha meglátja a fogkefét: nyitja a száját, de rögtön be is csukja :( (napok óta finoman próbálkozom)
Van min. 3 db várományos foga - szerintem, nálunk ez a gond...
Eddig tudtad neki mosni? Fogzás?
Nekem is a védőnőm azt mondta hogy ilyen korban a fogzás miatt fáj az ínyük és hát gondolj bele neked sem lenne kellemes ha akkor mikor fáj dörzsölgetnék!
Tippek:
mossál előtte te is fogat
add a kezébe a fogkefét had próbálkozzon Ő is
tiszta teytilpelussal nyúlj a szájába és úgy dörzsölgesd a fogait ezzel is tisztítod valamennyire ha most a fogkefe nem megy
kitartás-hidd el lesz ez jobb is!
Szia!
Ma azt csináltam, hogy textil pelenkát bevizeztem + ráraktam egy pici fogkrémet (Nenedent), és ezzel nagyon jól át tudtam mosni a fogait!! Sárga lett a pelenka..., pedig kb. 4-5 napja nem tudtam mosni a fogát!
Az is lehetséges, hogy ez így sokkal hatékonyabb, mint fogkefével!
Gondoltam azonnal megírom Neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!