Előfordult valaha olyan, hogy egy újszülött a kórházban legurult az anyuka ágyáról? Miért ugranak erre a csecsemősök?
Baba mama szobában, ahol éjjel-nappal velünk anyukákkal van a pici, az egyik anyuka elaltatta a babáját mellé fekve, az ágy közepén volt, a háta mögött összetekert takaró, a hasa előtt egy nagy párna, a külső részhez a gurulós kocsi is odatolva. Anyuka kiment gyorsan pisilni, nyilván nem órákra hagyta ott a babát. (Egyébként mi is lenne azzal is a baj?? Egy 3 hónapos se nagyon forogna le, nemhogy egy kis magatehetetlen újszülött. ) Bejött a csecsemős a szobába és magából kikelve üvöltött az anyukákkal, hogy mit képzelünk (??) ilyet tilos csinálni, stb. Akkor is megkérdeztem, miért ne lehetne az elbarikádozott gyereket 4 percre otthagyni, nem tudta elmondani. Vagy nem akarta. Hogy eshetne le? Visszakérdeztem arr is, miert nincsen legzesfigyelo akkor, minden babatoligában, ha annyira vigyáznak a picikre. Mert nincsen, egyben sem.
Mi van, ha ott lesz SIDSje a babának? Erre se tudott válaszolni. De mi voltunk a gyökér anyukák, hogy merjük ezt, babát ki kell venni onnan, cuccba be, nem baj ha nagy nehezen aludt csak el. Császáros anyuka volt szegény, aki kiment, alig tudott lépni, emelni még nagyon nehezen, nem akarta kikínlódni onnan.
Ez az eset 8 éve volt, azóta még 2x szültem, de ugyanígy utálják, ha a baba ott alszik el. Valaki?
"Egy 3 hónapos se nagyon forogna le, nemhogy egy kis magatehetetlen újszülött."
Dehogynem!
Nehogy pórul járj ilyen nagy mellénnyel!
Amikor kórházban voltunk a naggyal, a "szobatárs" 3 hetes baba pont azért volt bent, mert leesett az ágyról.
Egyébként meg tisztán emlékszem, hogy soha nem ott volt a lányom már pár naposan sem, mint ahova letettem a kiságyban. Addig kukacolt, amíg bejárta az egész ágyat. És nem, nem azért mert olyan "ügyes" volt, pont hogy megkésett volt, de ezek ebben a korban nem tudatos, hanem reflexszintű mocorgások.
Ahogy olvasom el volt barikádozva és többen voltatok a szobában. Így én sem értem miért akadt ki ennyire. Otthon én is elbarikádozva hagytam az ágyon és még a földre is tettem párnákat, biztos ami biztos. Több idő volt felépíteni a "védelmet", mint amennyi időt a mosdóban töltöttem. 😂
De tényleg légy résen, mert simán leesnek az ágyról.
Mondjuk nálunk minden kocsiban van légzésfigyelő. De ugye ha már SIDS. Puha felületen hamarabb bekövetkezik, mint a vélhetően kemény matracos kis kocsiban.
De amúgy az egyetlen ok valóban a kockázat minimalizálása. Az lehet, hogy abban a helyzetben 1% esély volt a leesésre vagy egyébre, a kicsi kocsiban meg 0%. Melyik a kisebb?
Nálunk annyit mondtak, hogy mindenképpen rakjunk mellé legalább egy párnát.
Amúgy az, hogy 3 hónapos baba mit tud, lehetne vitatkozni. Az én fiam pl simán forgott már akkor. Szóval őt nem lehetett volna felügyelet nélkül hagyni az ágyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!