Újszülöttnek kb hany db mosipelus kell a kezdő csomagba, illetve pontosan mik tartoznak bele?
Újszülöttnél én külső + belsőznék, és számolj napi 10 peluscserével ami mind kakis. Milyen gyakran szeretnél mosni? Van szárítógép? Ha naponta mosol és van szárítógép akkor 15 belső elég lesz + mondjuk 8-10 külső. Ha naponta mosol de nincs szárítógép akkor ~20 belső + 8-10 külső. Ha 2-3 naponta mosnál akkor legalább 30 belső + a külsők. Ez mondjuk egy minimalista készlet, ha nagyon kényelmes vagy és megteheted akkor vehetsz persze sokkal többet is. Belső ilyen picúrnak elég a félbevágott tetra is, vagy a legkisebb prefold mert nem tudják pisivel megtölteni 2 kaki között. Nekem amúgy a kislányom 4 hónaposan már egyméretest hordott ezért én magunkból kiindulva nem ruháznék be nagy újszülött készletre 4 hónapra.
A Mosható pelenka piac és csevegő FB csoportban egyébként venni is tudsz használt pelust, és el is tudod adni ha kinőtte a babád.
3-as jól mondja
Magam nem mosizok.. a fenti számok miatt
Fiam 2 hónapos koráig napi 14 pelenkát lőtt el..
Most 3 hónapos csak 8 kell.
Lányom 2 éves 4-5 széklete van abból a reggeli már bilibe megy....
Ennyi mosás nem fért bele a gondolataimba..
Pedig 6 hós kortól mosira akartam váltani
Plusz a környezet terhelése a mosással is megtörténik
Nekem ez volt a dilemma..
De még mindig erősen gondolkodnom, mert közben beszereztünk szárítógépet..
Tervezünk 3. Babát is.
Kezdő vagyok még mosható pelenka terén de azért válaszolok.
Az a pelenka amit én használok jelenleg, az a zsebes fajta, 3 kilótól 15 kilóig jók, és mivel elég nagy eséllyel újszülöttként is több lesz a baba mint 3 kg, kezdettől fogva tudnád őket használni elméletileg.
Én is tudok ajánlani egy mosható pelenkás csoportot, csak nem tudom mennyire szabad itt reklámozni, inkább privátban írnám le. A csoport létrehozója egy nagyon kedves és segítőkész anyuka, nekem ő magyarázta el amire szükségem volt.
Ahogy valaki írta, attól függ, milyen gyakran akarsz mosni. Egy nap ha elmegy x darab pelenka, akkor kell még egy annyi, hogy legyen tiszta arra a napra is, amikor kimosod a mocskosakat és ezek meg is száradnak. A betétek nehezebben száradnak, van amelyiknek két nap is kell.
Úgy is csinálhatod, hogy eleinte vegyesen használod az eldobhatót s a moshatót. :) Így akkor nem muszáj előre megvenni 20-30 darabot.
", mert közben beszereztünk szárítógépet.."
Összehasonlító tanulmányok szerint szárítógép használatával már nincs környezetterhelés szempontjából előnye a moshatónak (co2 kibocsátás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!