Normális, hogy nagyon nehéznek érzem a gyerekvállalást?
Nehéz szülésem volt, sürgősségi császár lett a vége, a fiam intenzívre került, 2 hetet volt bent. Kisírtam a szemeimet, minden napom nyomorultul telt, napi x órára láttam csak a fiam, utazni kellett 4 órát, hogy lássam és császáros sebbel nem mondanám könnyűnek. Férjem nagyon támogató ő is ugyanezeket érezte, érzi.
Babánk végre itthon, erre vártam mióta, de az idegeim tönkremennek, folyton sírnék, a férjem mindent megtesz, de ő is kimerült.
A baba egyébként jó alvó/evő, csak ugye neha sír, nem tudni miért ami kikészít minket.
Mi adjuk most a fiunknak a gyógyszert, az se leányálom, ha alszik se tudunk aludni, mert beteg volt (még mindig nem egészséges teljesen) és nagyon figyeljük minden rezdülését. Ebbe a pár hétbe kicsit belerogytunk, a folytonos aggódás, és most hogy itt van sem érezzük magunkat késznek.
Ugye ezek normális érzések?
Ez neked trauma, nincs ebben semmi szégyellni való. Sokan élünk át hasonlót. Az egyik válaszoló koraszült, én is. Szóval abszolút átérzem milyen heteket kórházban lenni, ahelyett hogy 3 nap után az ember hazamenne.
Nekem lelkileg kb 3 hónap volt mire elkezdtem magamhoz térni újból, na meg sokat segített mikor elmúlt a hasfájás és végre 1-1 óránál többet alhattam egyben. Jobb lesz nyugi! De tény hogy a baba érzi rajtad a feszültséget, hihetetlen antennáik vannak, és lesz is még nagyon sokáig. De ha úgy érzed segítség kell a feldolgozásához akkor keres fel egy jó pszichológust aki hasonló témában jártas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!