Ha a gyed lejárta után saját vállalkozást indíthatnál mi lenne az?
A páromnak 6 éve vállakozása van, most már közös KFT, de én nem vállakoznék.
Fizetsz rohadt sokat, senkit nem rdekel, hogy téged nem fizetnek ki, az APEH várj a pénzét.
A körbetartozásért senki nem tett illetve tesz semmit.
Most éppen 2 millió lejárt kintlévősége van, abból 800 ezer pá-pá, behajthatatlan követelés.
Azt hiszitek érdekel valakit?
Qrvára nem ugyanúgy be kellene ez után fizetni az
ÁFÁT:-((((
Aki ma vállakozik, az vagy elmebeteg, vagy mazohista vagy a Holdon él.
Én biztosan nem vállalkoznék. Van egy sörözőnk a párommal de azokat a járulékokat amiket csak magad után kell fizetned nem lehet bírni. A kezdés is rengeteg pénzt emészt fel.
Az utolsónak üzenem, hogy én népi kézműves is vagyok ha bedolgozó kellene neki szóljon bátran:)nemezelés, csipkeverés, tojás díszítés, hímzés stb.
16:14-esnek egyébként igaza van. Apu vállalkozó volt, és azt mondta nekem, hogyha akarsz tiszta 100 000 Ft hasznot, akkor 1 millió forintot meg kell forgatni egy hónapban. Ha csak 5 darab alkalmazottad van bejelentve 100 000 Ft nettóra, akkor az már több mint 3 millába kerül. És ha megnyitsz egy boltot az első vevőd tutira egy adóellenőr lesz, aki rögtön megbírságol, mert hibát mindenhol találnak. Pl. a helyi cukiban mesélte a tulaj, hogy megbüntették, mert nem írta ki, hogy az árak forintban értendőek és az áfát tartalmazzák.
Mindemellett a törvények nem védik a vállalkozókat, a tartozásokat lehetetlen behajtani, a pereskedés évekre elhúzódik, és csak fizetsz, de nem látsz semmit a pénzedből.
Ha meg gáz van a gazdaságban, akkor gyorsan kitalálnak egy újabb adónemet, amit a vállalkozók kifizethetnek. Amelyik vállalkozó jól akar élni, annak adót kell csalnia, különben semmi sem marad. Aztán meg tudsz-e aludni, attól félve, hogy mikor buksz le?
Szóval ezért én sem vállalkoznék szívesen, de sajnos 2 pici gyerekkel lehet, hogy rákényszerülök, mert senki nem fog alkalmazni.
A családi napközi egyébként nem olyan jó üzlet, mint amilyennek tűnik. Nálunk van a faluban, 45 ezer Ft egy hónapra, mindenki ki van akadva, hogy milyen pofátlan. Na, ja, állami támogatást nem kap, de ugyanolyan vállalkozónak számít, szóval adózhat ezerrel. Napi 5-ször ad enni a gyerekeknek, van alkalmazottja is. Szóval mondta nekem a csaj, hogy nem nagyon keres vele, inkább csak hobbi. Persze van ahol 80 ezer a havi tarifa, neki biztos jobban megy.
Én üvegfestéssel barátkozom, már január óta, most már egyre szebbek lesznek a munkáim, s ha lejárna a 2 év gyedem, addigra szerintem tuti biztos még szebb képeket készítenék amiket már adhatnék el, de erre felé igény nincs rá, így maradnak nekem itthon, vagy a családban ünnepekkor ajándékba adom!
Üdv egy 26 hónapos Nagylány és egy 3 hónapos Kisfiú Anyukája.
utolsónak:
tök mindegy, hogy siesta, vagy más márka, az baj, hogy a gyerekcipők, nagyon drágák
Ha meg olcsón adnád, akkor nem keresnél rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!