Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen játékokat ajánlanátok...

Milyen játékokat ajánlanátok 1,5 év körüli gyermeknek?

Figyelt kérdés

Kisfiam már nagyon unja, kitanulta, kitapasztalta a meglévő dolgait. Most 16 hónapos. Igaz hogy nagyon szeret kint lenni, homokozni, felfedezni, kavicsokat tenni venni, vizezni (ha jó idő van) és sokat is vagyunk kint (napi 2x 1-1,5 ora minimun) de szeretnék néhány benti elfoglaltságot is. Mert persze itthon is inkább szétszedi az elérhető polcokat, dolgokat mint hogy a játékokkal játszik. De azért néha szeretnem ha egy 20-30 percre valami massal is le tudnam foglalni, bent is. Néha azért csak van/lesz rosszidő meg úgy egyébként is szeretném ha nem csak a lakas szétszedése lenne a játék nagy része.

Ilyen jàtékai vannak amiket már nagyon jól ismer és igazábol unja is:

-formabedobó (2 fajta is)

-montestorri torony

-csiki-csuki (nyitogatós játék)

-megablock

-djeco toronyépítő kockák

-plüss házikó kockákkal, kisállatokkal

-nagyon sok könyv (Pipp es Polli, Kisvakond, Állatok, Gyümölcsok, Tili-Toli könyvek, stb..)

-kisautók, plüss játékok, ilyesmi.

-zenélő játékok, babazongora, távirànyitő, stb

Amire én gondoltam: valami főzéses dolog, ezeket imádja. Esetleg pohárépítő torony, megablock csak valami másfajta vagy bàrmi amit építeni lehet. Valami biztonságos rajzolós dolog? Bár lehet ez még korai. Csak nem tudom mit válasszak neki.

Illetve lehet jobb volna ha konkrét tanácsot kapnék.

Előre is köszönöm az ötleteket!

2020. máj. 28. 13:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mágneses rajztábla.

Nálunk bejött egy kisebb, beltéri csúszda. Nem csak Ő csúszdázik rajta, hanem legurítja az autóit, labdáit, csúszdátatja a plüsseit is.

Kislányom szereti puzzle-t is. Ebben a korban előszeretettel rakosgatta a fa formakeresős kirakókat, amiknek van kis fa fogantyúja, és meg kell keresni az adott állat, forma, autó...stb. helyét.

Nagyon szeret még lufival játszani bent.

Kártyával párkeresőzött is már ilyenkor.

2020. máj. 28. 14:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Kréta, filc, zsírkréta, ceruza, a lényeg hogy tudjon alkotni, az én fiam szeret színezni. De először a ceruzát érdemes a kezébe adni, a krétát/zsírkrétát megrághatja. Ha érdekli play doh. Homokozó szett, bármi amit püfölni lehet. Nálunk bevált például ez a műanyag csavarozós kis dobozka. Nem tudom konkrétan mi a neve, Pepcoban lehet kapni, 3 féle csavar, és kulcs van amikkel gyakorolhat. Üreges műanyag kard, fejsze, feszítővas stb, a lényeg, hogy ne legyen kemény, ne tudjon vele nagyon verekedni. Játéktelefon, és bár hülyén hangzik, de babás app. Nem fejleszt sokat s gyereken, de szeretik. Pl ilyen lufipukkasztós. Napi 5 percnél tovább úgyse fogja érdekelni. Van a Tescoban ilyen kis műanyag zenélős babakormány, igaz inkább kisebbeknek, de el lehet vele. Baba laptop. Nem fog érteni hozzá, de tetszhet neki a zenélés, a kis figurák.

Amit hallottam ilyen biztonságos festéshez az joghurt+ételfesték. Nem baj ha megeszi és kijön a ruhából. Ugyanez miatt talán sógyurma.

Sétagolyóval is el tudnak lenni.

2020. máj. 31. 03:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!