Tökből mit tudok csinálni 11 hós babám és a család többi tagjának tökfőzeléken kívül? Pontos receptet irnátok?
Figyelt kérdés
2010. júl. 30. 08:48
1/3 anonim válasza:
Rakott tök! Rengeteg volt a kertben mint a rakott kelt megcsináltam. 2 tasakos rizst kifőzöl, 1 hagymát Kis zsíron megsütsz, 1 mokkáskanál paprikát ráraksz, elkavarod majd fél kiló darálthúst ráteszel és megsütöd. Kis vegetával borssal fűszerezed kb. 30 percig sütöm, majd hozzá keverek a főtt rizst.
Tököt meghámozom félbe vágom kimagozom, 1 ujjnyi cikkekre vágom. Tepsit ki olajozok, sorba lerakom a tököt, rá a rizses hús, rá megint a cikkezet tök, tejföl a tetejére, alufóliával lefedem, 220 fokon sütöm 30 percet, majd még 10 percet fólia nélkül. Lànyom imádja! Jó puha lesz a tök is , a rizses husi is! Szinte minden zöldséget így lerakva megcsinálok! Kelkáposzta karfiol répa csak azt előfőzöm!
2/3 anonim válasza:
Én úgy csinálom, hogy ici-pici hagymát megpirítok pici kaporral, ráteszem a tököt, felöntöm vízzel,pici sót teszek bele, egy külön lábosba odateszek krumplit meg pár kocka csirke vagy pulykamellet. Amikor már megpuhult a tök habarásként natúr joghurtot keverek be liszttel, és pici pirospaprikával és a tökhöz adom. Egyet rottyantok rajt, majd beöntöm a turmixba a husival, a krumplit csak villával nyomkodom össze, és az egészet beöntöm egy kislábosba és összekeverem. A kislányom (11 hónapos) imádja!
3/3 anonim válasza:
Ja bocs nem voltam elég figyelmes, írtad, hogy főzeléket ne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!