Mekkora cipöt vesztek a gyereknek?
Mennyivel lehet nagyobb cipöt venni?
Vagy lehet e egyältalän?
Én azt olvastam, hogy 0,7mm-1 cm-el legyen nagyobb a cipő, mint a gyermek lába. Se kisebb, se nagyobb nem jó.
Én ráállítom egy papírlapra, körberajzolom, lemérem, majd így nézünk cipőt. Eddig bevált ez a módszer.
Amekkora kell rá.
1 évesen kezdtük 21-essel, rá 2 hónapra jött a 22- es, szeptemberben kell a 23- as kb.
Ha nagy kilép belőle, feltöri, nem tartja a lábát
Engem megtanított egy jó trükkre az egyik babacipőboltos eladó. Add rá a picire a cipőt és állíts fel, hogy elterüljön benne a lába, majd a mutató ujjadat dugd be a sarkánál a cipőbe. Így a lába előrecsúszik és Te pontosan tudni fogod mennyivel nagyobb a cipő a lábánál. Azt mondta hogy akkor jó és egészséges ha egy ujjnyi hely van még a cipőben a baba lába mellett (tehát a mutatóujjad kényelmesen elfér).
Ha van nálatok Deichmann, érdemes bemenni. Én a legutóbb ott vettem cipőt a kisfiamnak és kaptam egy műanyag babalábmérőt mellé, nagyon szuper. Egy sima műanyag lap, a sarkánál magasított, a lábujj részénél meg oda vannak írva a méretek és a centi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!