Honnan tudom, hogy objektíven szép-e a kisbabám?
5 hetes kislányomra mindenki azt mondja, hogy gyönyörű, nagyon szép.
Természetesen nekem, a férjemnek és a szüleinknek ő a legszebb a világon, de mi elfogultak vagyunk. A barátaink, rokonaink, kollégáink pedig nyilván nem mondanák nekünk azt, hogy csúnya.
Van valami ötlet, hogyan lehet kideríteni objektíven egy baba szépségét?
"3-as igazából kutatások bebizonyították, hogy van objektíven szép. Amit minden tesztalany szépnek lát. A teljesen szimmetrikus arc. Persze ilyen nem nagyon van, Szoval azért igazad van, de létezik pár ember aki megközelíti ezt."
4-es van kedved egy kicsit tanulni az "objektív és szubjektív szavakról? Attól, hogy sok tesztalany mit ír, attól nem lesz objektív - hanem sok szubjektum véleményét látjuk. Ezt szokta azután a szubjektum értékelő a maga ízlése szerint elemezni.
Soha még senki nem tapasztalat valóban "objektív" tapasztalatot - mindig van alany, aki tapasztal, szubjektum.
-erről, hogy ez a tudományban probléma, Heisenberg írt, hogy pont amit a tudomány keres, amit szeretne: az objektív anyag, működések, bármi - nem lehet alany (szubjektum) nélkül tapasztalni, mindig egy szubjektum írja le..
"A teljesen szimmetrikus arc" - azt gondolod szépnek?
Nem, nem az, sőt nagyon ijesztő. Volt erre képzőművész kísérlet: fotót félbevágott, külön-külön a két felet tükrözte. Két teljesen szimmetrikus arcot kapott. És nagyon ijesztő volt. a szépségben mindig van egy kis spontaneitás, kiszámíthatatlanság...
CSak nézd őt reálisan. Sajna a legtöbb ember el van ájulva a sajátjától, de azért vannak akik látnak köd nélkül.
Az egyik barátnőm szerint a középső gyere annyira csúnya volt kicsinek, hogy rendesen bele volt betegedve, és amikor vitték őket szoptatásra a kórházban még...akkor is el volt szomorodva hogy az övé a legcsúnyább.
Egy idősebb ismerős 2 ma már felnőtt nő anyja, szerinte mindig voltak sokkal szebb gyerekek az övéinél.
"Csak nézd őt reálisan. " és ugyan miért?
Nézze anyai szeretettel - az teszi széppé, ha szeretik.
16os neked van egy kis fogalom zavarod na... Szeretni kell...
Erre vonatkozott a kérdés? Nem!
A szeretetnek a szépséghez köze van? Nyilvàn szereted akkor is ha kancsal, de attól az még nem szép.
Kérdező vagyok:
Egy kis update. Azóta már 3 és fél hónapos a leány. Megfordultunk pár helyen (nőgyógy kontroll, ortopédia szűrés, védőnő, gyermekorvos, gyógyszertár, pékség, hentes, stb.) és a sok babát látott szakemberek, valamint teljesen idegenek is elámultak a pofiján.
A pékségben a pénztáros hölgy odacsődítette a kollegináit, hogy nézzék meg ők is a babát. Le is állt a kiszolgálás egy percre, pedig sokan sorakoztak mögöttünk (a távolságot nem betartva, de maszkban).
Az ortopédia várójában egy hölgy (nem tudom, hogy anyuka-e mert egy babát négyen kísértek) viccesedve mondta a többieknek, hogy "Odanézz, de szép! Lopjuk el!" Na ott egy kicsit megijedtem...
Amugy nem öltöztetem fodros-bodrosba. Egyszerű pamut rugdalózó szokott lenni rajta (még csak nem is mindig rózsaszín).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!