Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom, hogy objektíven...

Honnan tudom, hogy objektíven szép-e a kisbabám?

Figyelt kérdés

5 hetes kislányomra mindenki azt mondja, hogy gyönyörű, nagyon szép.

Természetesen nekem, a férjemnek és a szüleinknek ő a legszebb a világon, de mi elfogultak vagyunk. A barátaink, rokonaink, kollégáink pedig nyilván nem mondanák nekünk azt, hogy csúnya.

Van valami ötlet, hogyan lehet kideríteni objektíven egy baba szépségét?

2020. máj. 16. 22:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Sehonnan. Meg az sem jelent semmit, hogy valaki cukit mond, valaki meg szépet a gyerekedre. Attól még lehet akármilyen. De az a lényeg, hogy te szépnek látod, úgysem tehetnél semmit, hogy szebb legyen.
2020. máj. 17. 12:31
 12/25 anonim ***** válasza:
90%

"3-as igazából kutatások bebizonyították, hogy van objektíven szép. Amit minden tesztalany szépnek lát. A teljesen szimmetrikus arc. Persze ilyen nem nagyon van, Szoval azért igazad van, de létezik pár ember aki megközelíti ezt."

4-es van kedved egy kicsit tanulni az "objektív és szubjektív szavakról? Attól, hogy sok tesztalany mit ír, attól nem lesz objektív - hanem sok szubjektum véleményét látjuk. Ezt szokta azután a szubjektum értékelő a maga ízlése szerint elemezni.

Soha még senki nem tapasztalat valóban "objektív" tapasztalatot - mindig van alany, aki tapasztal, szubjektum.

-erről, hogy ez a tudományban probléma, Heisenberg írt, hogy pont amit a tudomány keres, amit szeretne: az objektív anyag, működések, bármi - nem lehet alany (szubjektum) nélkül tapasztalni, mindig egy szubjektum írja le..

"A teljesen szimmetrikus arc" - azt gondolod szépnek?

Nem, nem az, sőt nagyon ijesztő. Volt erre képzőművész kísérlet: fotót félbevágott, külön-külön a két felet tükrözte. Két teljesen szimmetrikus arcot kapott. És nagyon ijesztő volt. a szépségben mindig van egy kis spontaneitás, kiszámíthatatlanság...

2020. máj. 17. 13:47
 13/25 anonim ***** válasza:
50%

CSak nézd őt reálisan. Sajna a legtöbb ember el van ájulva a sajátjától, de azért vannak akik látnak köd nélkül.

Az egyik barátnőm szerint a középső gyere annyira csúnya volt kicsinek, hogy rendesen bele volt betegedve, és amikor vitték őket szoptatásra a kórházban még...akkor is el volt szomorodva hogy az övé a legcsúnyább.

Egy idősebb ismerős 2 ma már felnőtt nő anyja, szerinte mindig voltak sokkal szebb gyerekek az övéinél.

2020. máj. 18. 15:52
 14/25 anonim ***** válasza:
95%

"Csak nézd őt reálisan. " és ugyan miért?

Nézze anyai szeretettel - az teszi széppé, ha szeretik.

2020. máj. 18. 18:57
 15/25 anonim ***** válasza:
50%
Azért mert attól hogy az anyja nem kell majmolni és így látja hogy valójàban milyen. Lehet hogy tényleg szép. De sok anya (gondolom te is ilyen vagy) szépnek làtja a gyereket amikor kibujik, tiszta maszatosan... Ezért felrakja a fbra.. Hàt másnak az marhára nem szép. Az se amikor kancsal vagy elàll a füle... Ez az igazsàg
2020. máj. 18. 20:28
 16/25 anonim ***** válasza:
93%
s z e r e t n i kell - nem majmolni, az majomság, felrakni a netre meg ökörség
2020. máj. 18. 21:51
 17/25 anonim ***** válasza:
32%

16os neked van egy kis fogalom zavarod na... Szeretni kell...

Erre vonatkozott a kérdés? Nem!

A szeretetnek a szépséghez köze van? Nyilvàn szereted akkor is ha kancsal, de attól az még nem szép.

2020. máj. 19. 01:48
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
Jól van 16-os. Le lehet nyugodni. (van köze, de hagyjuk, neked magas labda ez) Kancsalkodj tovább. Túl van tárgyalva a téma.
2020. máj. 19. 17:41
 19/25 anonim ***** válasza:
javítás: 17-es / Egyébként közlöm - hogy le tudj állni -, tökéletesen igazad van, zseniális vagy.
2020. máj. 19. 17:43
 20/25 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok:

Egy kis update. Azóta már 3 és fél hónapos a leány. Megfordultunk pár helyen (nőgyógy kontroll, ortopédia szűrés, védőnő, gyermekorvos, gyógyszertár, pékség, hentes, stb.) és a sok babát látott szakemberek, valamint teljesen idegenek is elámultak a pofiján.

A pékségben a pénztáros hölgy odacsődítette a kollegináit, hogy nézzék meg ők is a babát. Le is állt a kiszolgálás egy percre, pedig sokan sorakoztak mögöttünk (a távolságot nem betartva, de maszkban).

Az ortopédia várójában egy hölgy (nem tudom, hogy anyuka-e mert egy babát négyen kísértek) viccesedve mondta a többieknek, hogy "Odanézz, de szép! Lopjuk el!" Na ott egy kicsit megijedtem...

Amugy nem öltöztetem fodros-bodrosba. Egyszerű pamut rugdalózó szokott lenni rajta (még csak nem is mindig rózsaszín).

2020. júl. 20. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!