Canon eos 1100d-t szeretnék vásárolni. Adnak hozzá 18-55mm IS II optikát. Ez mind szép és jó. De lehet-e ezt a vázzal majd mondjuk 150-500mm teleobjektívvel működtetni? Azaz: elbírja-e az erőseb objektívet ez a kezdő tükrös gép?
Mindenképpen madarakat és légi járműveket szeretnék fotózni, arra a kicsik tudom, hogy nem elegendőek. Később még erősebbre szeretnék váltani - évek folyamán talán összegyűlne rá az ára. Tudom, hogy akkor már jobb váz kellene-de milyen erősségig bírja ez a váz? Nekem sosem a váz volt a fontossági sorrend, nem hiányzik az érintőképernyő meg az extrák, hisz az objektív dönt, elvileg. Nekem meg sok közeli kép kellene.
Lehet, hogy buta a kérdés, elnézést kérek, de próbáljatok meg segíteni. Már régóta fotózgatok madarakat (pl távol eső mezőkön) tehát a 400-500mm kellene mindenképp.
Mindenféle véleményt, tanácsot (ezzel kapcsolatban) nagyon szívesen veszek/fogadok!
Mit értesz az alatt, hogy elbírja-e? Ha megfelelő az objektív menete, rá lehet tenni. Ez nem olyan, mint a számítógép, hogy erős hardver kell a összetettebb feladatokhoz.
Nem tudom, mit értesz objektív erőssége alatt. Ilyenről még nem hallottam.
Az előttem szóló jól mondja: ha rá lehet tekerni, akkor működni fog. Ha nem lehet rátekerni, akkor átalakítóval rá lehet tekerni (gondolok itt javarészt M42 menetes objektívekre).
Nincs olyan, hogy az 1100D csak X "erősségig" bírja el az objektívet. Ahogy az előttem szóló mondta, ez nem számítógép, hogy pl.: nem megy bele a négymagos processzor, csak a kétmagos.
A bajonett se fog kitörni a helyétől, mert két kézzel fogod a gépet mindenképpen, ha meg olyan objektíved van, akkor azt rögzíted az állványra, és nem a gépet.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Igen, tulajdonképpen a műanyag ijesztett meg, de akkor a fémvázast is tönkretehetné a nagyméretű objektív - erre gondoltam. mondjuk max 1500 mm-esre. Pár év múlva - nadrágszíjhúzó politikával talán össze is jön. :) Nem tudtam, hogy pl a bajonettnél is lehet rögzíteni a nagy és nehéz objektíveket! Tehát nincs félnivaló ebben a tekintetben.
Még egyszer, nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat!!!
M-42-es obit nézz rá+konvertert, amíg "összegyűjtöd" a rávalót az L-es obira. ISO emeléssel is tudsz záridőt csökkenteni,ami egy nagy telénél nem hátrány.55-250 IS USM+2X-ező konverter, s máris van egy 800-as teléd, a képkivágásfaktort (Canonnál 1,6 a szorzó) beleszámítva.
Ha újonnan akarod megvenni az 1100 D-t,(90000 Ft),nézz körül a pixinfón, az apróhirdetések között,Pentax gépekben van szenzorstabilitás,s ezért az IS nélküli obik is feltehetők rá. Mondom ezt annak ellenére, hogy Canonos vagyok. De nagyon jó Canont is vehetsz ezért az árért/500 D,550D,30D/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!