Szeretnék hobbiként fényképezni, milyen gépet vegyek, amivel szép képeket tudok csinálni? Mivel még csak kezdö lennék nem egy nagyon drága gépre gondoltam.
Nekem egy Fujui Finepix S5600-am van, nem mai darab már, nem is gyártják. A sorozat viszont él, és szerintem 40-50.000 Ft körül be lehet szerezni a legújabb, vagy egyel korábbi verzióját.
Tanulni, próbálgatni, állítgatni, kísérletezni pont jó, ad annyi szabadságot, hogy érdemes legyen próbálkozni. Tud raw formátumban is menteni (magyarul a nyers képet menti el, ez utómunkáknál fontos, mert így nem tömörített anyagból kell dolgoznod).
Ami hiányzik erről (meg talán az egész sorozatról), az a külső vaku csatlakoztatása, csak a beépített kicsi vaku van benne, nem lehet vele indirekt fényeket csinálni, meg a vakuszinkronnal játszani. Emellett a makró üzemmódja sem "1 cm"-es.
Viszont ha ebben a szegmensben körülnézel, szerintem simán találsz hasonló, vagy jobb tanulógépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!