Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha ferdén tartja a fejét?

Baj, ha ferdén tartja a fejét?

Figyelt kérdés
9 hetes lesz a kislányom, és ferdén tartja a fejét, jobb oldalra billenti. Már nem emlékszem a fiamra, hogy több mint 6 éve nála is előfordult-e. Lehet, nem baj, de most ugy feltünt, ahogy tartja a kis buksiját.
2008. nov. 23. 19:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az én öcsém is ferdén tartotta, azt mondta az orvos, hogy a szülésnél meghúzhatták neki. Már nem emlékszem, mert nagyon rég volt, de megműtötték kb 5 éves korában és jó hosszú ideig nyakmerevítőt kellett hordanti.

De nem akarlak ijesztgetni, mert még kicsi és valószínű még nem erősödtek meg a nyakizmai rendesen. Szerintem kérdezd meg a védőnőt vagy a gyerekorvost, biztos t

2008. nov. 23. 19:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia, a babádnak valószínű ferdenyak szindrómája van, erről bővebben itt olvashatsz: [link]

Szerintem, ha gyengéden masszírozgatod a kis nyakát azon az oldalon amerre billenti, akkor az javulást eredményez majd, illetve próbáld úgy fektetni, hogy az ingerek a rövidüléssel ellentétes oldalról érjék!

2008. nov. 23. 22:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Baj bizony! Próbáld neki mindig visszafordítani. Minden érdekes, fény, játékok, emberek stb az ellenkező oldalon legyen.

Ha nagyon merev, akkor én elvinném ortopédiára. Minél idősebb, annál nehezebb és fájdalmasabb kezelni :(

2008. nov. 23. 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok. A masszírozással óvatosan, mert a megrövidült izom mellett fut egy ér, amiben a vér megy az agyhoz, azt pedig nem kellene nyomkodni.

Szakemberhezhez menj vele, aki megmutatja hogyan kell csinálni.

2008. nov. 23. 22:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nálunk is ez volt a gond, mi a Dévény Anna Alapítvány egyik gyógytornászához vittük a babát. Négyszer kellett mennünk összesen (4X30 perc), kimozgatta az izmokat, megmutatta és elmagyarázta, hogy milyennek kéne lennie alap állapotban és adott otthonra is gyakorlatokat. Azóta teljesen rendben van minden mozdulata, laikus szemmel is jól látható a változás és mi is megnyugodtunk. A gyógytornász szerint ha nem kezeltettük volna, akkor felnőtt korában állandó hátfájás, ferde tartás, fejfájás lett volna a következménye. Nem tudom, hogy vagy vele, engem végtelenül megnyugtat, hogy látta szakember és azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben van.
2008. nov. 24. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!