Miért lehet? Nagyon fontos, hogy tudjam, másnál is
volt/van-e ilyen, vagy vigyem orvoshoz?
Figyelt kérdés
Pár napja kezdődött,hogy 3 hónapos kisfiam megmagyarázhatatlan sírásokban tör ki.Eszik,tisztába teszem,beszélgetünk,játszunk,majd eltelik kb. 1 másfél óra ,és mint derült égből villámcsapás jön egy sírás,ami olyan keserves,hogy ... A könnyei alól pedig kikukucskál és keresi a tekintetemet,dehát hiába,mert nem tudok segíteni,hisz nem tudom mi lehet a baj.. De nem az van(remélem),hogy kézhez van szoktatva,mert ha felveszem se hagyja abba.Aztán pár perc múlva vége,és vagy ismét "beszélget",vagy-és ez a gyakoribb-elalszik.Ha a játszószőnyegre teszem kaja után,ott is ez a helyzet.Elvan egy ideig,majd kezdődik amit írtam.És ha hagyom hadd sírjon-max.5 perc-akkor úgy sír,hogy belevörösödik és elmegy a hangja.Mi lehet ez?Fájhat valami,vagy???? Akinek van valami tippje,és megoldásjavaslata,kérem írjon! Köszi
Fáradt.... Valószínú "túlpörög" és már annyira álmos, hogy nem tud elaludni rendesen, hanem így altatja magát.
Nem próbáltad még úgy alakítani, hogy evések után leteszed aludni? Evés előtt meg a tisztábatétel, játék...
Nekem a kisebbik volt ilyen. És az használt, ha kaja után letettem aludni, vagy elvittem sétálni. Ha meg nekiállt sírni az ágyban, bekapcsoltam a másik szobában a porszívót és pár pillanat alatt elaludt. Sok baba jól alszik a porszívó, hajszárító hangjára.
2010. júl. 29. 15:01
12/15 anonim válasza:
Szerintem is álmos!
A lányom ha túlpörgette magát, képes volt egy órán át keserveen sírni és semmi nem nyugtatta meg, csak a babakocsi, betettem és már aludt is.
Főleg, hogy írod is hogy utána leginkább elalszik. Szerintem tuti a fáradság. Egy-másfél óra egy ilyen kicsinek nagyon sok, a lányom ennyi idősen ki sem bírt ennyit egyhuzamban ébren játékkal és beszélgetéssel meg pláne nem.
2010. júl. 29. 15:07
13/15 A kérdező kommentje:
Hát ki fogom próbálni hamarabb letenni,de rögtön kaja után nem lehet.Nem erőltetem rá magam,ő igényli a társalgást :) ,mert ha rögtön leteszem,egy ideig elvan jó esetben a forgóval-annak magyaráz-,aztán vagy jön a sírás cefetül,vagy csak a hívogató sírás,és aztán beszél nekem. De tény,hogy sokszor majd leragad a szeme,és mintha félne,hogy lemarad valamiről,gyorsan kifeszíti. :) Vannak ilyenek is,de ma pl. könnyekkel sírt,és azt olvastam,hogy akkor van könnyük ha fáj valami.Vagy nem így van?
2010. júl. 29. 15:29
14/15 anonim válasza:
Hát, nálunk könnyel megy a sima hiszti is (persze nagyobb a gyerkőc), és olyan elkeseredéssel, mintha tényleg fájna valamije. Szerintem ez gyerek-típus kérdése is, vannak akik jobban tudnak mérgelődni, elkeseredni, de van olyan is, aki le se "tojja" a fáradságot. A második gyerkőc nálunk is most 3 hónapos (fiú), ő is hasonlóan viselkedik, mint a tiéd, ha már fáradt. De ő fel tudja magát húzni azon is, ha nem sikerül valami (pl. már 5 perce próbálja megfogni a kiszemelt tárgyat, de az ökle nem úgy engedelmeskedik, ahogy elképzelte..:)) Vagy már sokat volt hason, és nem bírja magát úgy tartani, hogy kényelmes legyen. Szerintem nincs baja a gyerkőcödnek, nem szabad hagynod, hogy "begerjedjen", fel kell ismerni a jeleket, és elébe menni :)))
2010. júl. 29. 22:26
15/15 A kérdező kommentje:
Igen az én kisfiam is vagy egy vigyorgó angyalka,vagy egy kis pukkancs.. :) A sír oka megfejtődött(a barátnőm javaslatára)adtam neki egy kis tápszert amikor nekikezdett,megivott kb.40et,és már csend is volt,és aludt.Ma reggel ugyanez.Szóval valószínűleg megéhezik ennyi ébrenlét alatt.Sz.r lehet a tej tápértéke,vagy én nem is tudom.De ma úgyis megyünk oltásra,majd elmondom a doktornőjének,aztán majd mond valami okosat,hogy mi legyen.Köszi mindenkinek a válaszokat! Szép hétvégét!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!