Van aki sosem énekelt, mondókázott a gyereknek? Lett bármi hátránya a későbbiekben?
Szüleim
Lámpalázas vagyok
Nem merek énekelni
Már óvodában sem mertem, csak tátogtam..
Kb
Nekem csak mesét olvastak a szüleim könyvből. Éneklés, mondóka nem nagyon volt, illetve talán apukám egyszer-kétszer énekelt, anyukám nem. Apai nagymamám szeretett mondókázni velem, de ő messze lakott tőlünk, csak ünnepekkor látogattuk meg egymást, szóval őt is ritkán hallottam mondókázni. Ami mondókákat ismerek, azt szinte mind az óvodában és az iskolában tanultam.
Felnőttként dalokat írok és énekelek közönség előtt.
Szerintem egyáltalán nem jelent gondot, ha egy szülő nem énekel és mondókázik a gyerekével, amennyiben ezek helyett más módon tölt vele minőségi időt és nem hanyagolja őt el.
Én is inkább olvastam, egyszerűen nem ment a mondókázás sem az éneklés.
2 évesen már szépen beszélt.
Amióta oviba jár mindig énekel és mondókázik a kistesónak.
2,5 éves és nem hajlandó beszélni, pedig ő aztán bőven hallhatott éneket és mondókát. 😃
Szóval szerintem nincs hátránya. Olvass és beszélj hozzá sokat. Ha nem érzed jól magad, miközben mondókázól vagy énekelsz, azt a gyerek is érzi és többet ártasz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!