Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt ki szabad probalni hogy...

Ezt ki szabad probalni hogy egyen vegre?

Figyelt kérdés

Bocsi kicsit hosszu kesz de leirok mindent hogy ne kapjak olyan tippet amit mar kiprobaltam

10 hos tapszeres babam van(szuletese ota az sajna)

5 hos kora ota probalkozom a hozzataplalassal(gyerekorvos javaslatara)

Es egyszeruen a mai napig nem hajlando megenni szinte semmit, amit megeszik abbol is max 50 ml. Nincs kedvence tehat nincs olyan hogy azt tegyek mindenbe amit nem eszik meg. Mindegy hogy hideg meleg langyos folyos surubb higabb egyutt eszunk vagy csak o eszik adok neki is kanalat ketfelet csinalok es hagyom hogy valasszon uveges kaja hazi kaja belenyulhat az etelbe(vagy legalabbis hagyom neha hogy a texturat erezze) es meg sorolhatnam tenyleg mindent kiprobaltam mindent egy valamit kiveve....azt meg sose probaltam hogy eszik amennyit eszik, ha 40 ml akkor annyi es nem potlok be tapszerrel. Kicsit spartai modszer de mas mar nincs a tarsolyomban viszont felek mert a gyerekem amugyse az a vasgyuro fajta, 8 kilo es amiota kuszik maszik felall azota nagyon lelassult a hizasa van higy csak 150 gramm/ho. Ezert kicsit felek hogy mi lesz ha fogyni fog vagy nemtudom...

Nyilvan meg fogom beszelni a gyerekorvossal ezt de kivamcsi vagyok a ti velemenyetekre is

2020. máj. 6. 14:52
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ja es persze volt olyan is tartottam kisebb nagyon szuneteket de az se segitett
2020. máj. 6. 14:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez volt, csak anyatejesként.

Persze a fejemhez is vágták páran, hogy vegyem el a cicit, majd eszik..

Az érdekesség hogy csak cicivel jól hízott

Nah a lényeg, hogy 30 g okqt evett, már mértem

Adtam én

Adtam neki is kanalat

Adtam püréstasakból...

Hidegen, melegen.

Stb

Aztán egysuercsak önmagához képest megtáltosodott.

13 hónaposan

Azóta sem gyarapszik kiemelkedően.. vannak fényevő napjai..

De végre rendesen eszik

2020. máj. 6. 15:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én itt le leszek pontozva de az én lányom ugyanígy volt. Tiszta idegbaj volt már minden 1 éves koráig. Folyton csak tápszert volt hajlandó megenni. Akkor egyszer dühömben már azt mondtam hogy rendben akkor életed végéig csak tápszert fogsz enni, én rádhagyom. És hihetetlen módon elkezdett enni normálisan, nem kellett a tápszer. Hogy ez miért volt nem tudom.

Nem lehet hogy nagyon rágörcsölsz?

2020. máj. 6. 15:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is akkor jött rendbe, amikor elengedtem a témàt..

Előtte már volt hogy sírtam

2020. máj. 6. 15:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nagyon ragorcsolok mar ez teny bar emelem a kalapom az elott aki minden egyes kanalas eves orditasba torkollasa miatt mar idegroncs😅 de en is voltam mar igy h jo akkor eszel tapszert nem erdekel 3 hetig tapszert kapott ujra, aztan amikor megkinaltam purevel megint ugyan ment minden sajna
2020. máj. 6. 15:18
 6/13 A kérdező kommentje:
*ugyanugy
2020. máj. 6. 15:18
 7/13 anonim ***** válasza:
59%

Pépes a kaja amit adsz neki? Darabosat próbáltad? Mit csinál egy kiflicsücsök kel vagy kenyérhéjjal?

Az én fiam nem hogy 40-50 milit, de egy falatot sem evett abból ami pürés. Viszont bármi amit megfoghatott jöhetett. Ha ráhagytam volna a tápszert semmi nem változott volna, sőt. Igény szerinti tápszeres volt, másfél évesen napi másfél litert ivott meg, ami túlzott fehérjebevitelt eredményezett és egy baleset, kórházi tartózkodás és protokoll vérvétel kapcsán derült ki, hogy kb nincs olyan eredménye ami határértéken belül lenne. A vese és máj eredményein egyértelműen kimutatható volt a túl sok fehérje. Vagyis tápszerből ajánlott annyit adni, amennyi az életkorának megfelelő mennyiség.

2020. máj. 6. 15:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk akkor se jött rendbe, de akkor is arra bíztatlak, hogy hagyd!

Addig jó amíg a tápszert megeszi. A trükközéstől csak még jobban megutál enni. Lányom 16 hónapos koráig szájzárt kapott mindentől ami nem tápszer. Utána a semmiből vett egy fordulatot és a tápszer se kellett.

Hát visszasírtam a "csak tápszert eszik"-korszakot, mert utána semmit se evett. De tényleg semmit, nasival se lehetett megvesztegetni. 🙈

Ha evett egész nap fél banánt, már jó napunk volt. 😂

Egyetek vele egy asztalnál, de ne erőltess semmit.

Vannak ilyen gyerekek és kész. Az enyém most 5 éves és nincs 15 kg (=átlag 3 éves súlya), de egészséges.

Öccse 1 éves és négyszer annyit eszik étkezésenként.

2020. máj. 6. 15:24
 9/13 A kérdező kommentje:

Darabosat elnyammogja de max 3-4 icipici falatot aztan betilt hogy eleg volt

Nehez ez igazabol a kommenteket olvasva eleg megoszto a dolog tovabbra se tudom mit tegyek😅

2020. máj. 6. 15:29
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én csak félig tudok segítség lenni, de talán az is több mint a semmi.

Ugyan ezzel küzdök 8 hóssal. Már 3szor kínálom, de ritka az h normálisan egyen. Akkor se eszik 100at se. Ő cicis. Azt mondta a védőnő ne stresszeljek rajta. Jó súlyban van (10 kiló) és van rendesen tejem. Majd eszik ha akar. Szerintem ha nem csökken nagyon a súlya, nincs baj. Tudom amúgy milyen idegőrlő, mert közben hallod h már ennyi étkezést ki kellene váltani meg annyit. Ne is foglalkozz vele

2020. máj. 6. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!