Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elrontjatom a gyerek eveset...

Elrontjatom a gyerek eveset azzal, hogy most csak ezeket a mű vackokat hajlando megenni?

Figyelt kérdés

Lassan 10 hos tapszeres

6 hos kora ota hozzataplalok tobb kevesebb inkabb kevesebb sikerrel. Neha hagytam szunetet annyira nem akart semmit enni

Fozeleket meg csak csak de gyumolcsot egyaltana nem hajlando enni. Semmilen felet se. Az almatol egyenesen oklendezik.

Gyerekorvos javaslatara kb 1,5 honapja elkezdtem adni neki sinlacot(mert amugy kicsit lassabban is hizik mint kene) meg kiprobaltam kulonfele tejpepeket, lehet kapni nestle jogolino gyerekpudingot azt nagyon szereti. Gyakorlatilag csak ezeket hajlando megenni. En viszont nagyon em szivesen adom neki ezeket mu dolognak tartom es cukros is. Meg vagyok love. Kicsesztem sajat magammal? Ezek utan megannyira se fog gyumit enni? Csinaltam nemi tegnap kremturot, meg tok finom joghurtot (gorogjoghurt banannal turmixolva) de ezeket se eszi meg fintorog tole es bezarja a szajat

2020. máj. 1. 06:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Èdessèget semmikèppen nem adnèk. Puding, èdes joghurt nem valò kisgyereknek. Az egèszsèges ètelek közül amit nem eszik meg nèha kínàlnàm, de nem erőltetnèm. Ha a főzelèket szereti egye azt. Felnőttek közül sem szereti mindenki az almàt, gyerek mièrt ne alakíthatnà a sajàt ìzlèsèt. Kicsi mèg, csak 10 hònapos, vagy megjön hozzà kèsőbb a kedve, vagy nem. Próbàlhatsz neki darabos ètelt a kezèbe adni, hàtha ùgy szìvesebben eszi. Pèldàul, ha banànt, kivi mag nèlküli rèszèt elè rakod kìvàncsisàgbòl hàtha megkòstolja. Ne add fel a hozzàtàplàlàst, de ne is görcsölj rà, a gyerek èrzi mire van szüksège, ha nem tömik èdessèggel.
2020. máj. 1. 09:22
 12/19 anonim ***** válasza:
42%

Bírom hogy mindenhol van egy hú de tökéletes és következetes anyuka aki mindent profi módon csinál.

Nekem 8 hós a babám. Sokszor azt se eszi meg amit máskor két pofára töm. A tejpépet se. Akkor se ha éhes. Nem kell neki. Ennyi. De ezért biztos nem fogom fél nap kaja nélkül hagyni.

Kérdező inkább beszéld meg ezeket a kételyeket a gyerekorvossal, védőnővel. Bárkivel csak ne a gyakoris tökéletes anyukákkal

2020. máj. 1. 09:46
 13/19 anonim ***** válasza:
69%

Azoknak akik azt írták, hogy 2 nap következetesség után, ha éhes lesz a gyerek mindent megeszik: hát nem! Kisregény tudnék írni a rosszul evő gyerekről pedig nálunk senki sem válogatós a családban.

Én is így voltam ezzel, hogy olyan nincs, hogy nem eszik.

A nagy következetességben oda jutottunk, hogy majdnem jelentettek bennünket, mert fogyott a lányom. Nem, akkor sem evett amikor már második napja üvöltött az éhségtől. Nálunk csak gyümölcsöt fogadott el. Nagyon sokáig főzeléket egyáltalán nem. Aztán egyik napról a másikra megette azt is.

Kérdező: add neki azt, amit megeszik, de folyamatosan kínáld mással is (egyszer majd csak elfogadja). Ha csak Sinlacot kér, akkor azt. Ahogy írták: lehet venni natúr rizs pépet, köles pépet vagy főzz ki zabkását és azt turmixold le, ha a cukor miatt aggódsz.

Sok türelmet kívánok és kitartást! Ne erőltesd, mert csak rosszabb lesz (sajnos tapasztalatból mondom)

2020. máj. 1. 10:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Darabosat se enne, ha leraknád elé, hadd falatozzon?
2020. máj. 1. 10:12
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lassan 9 hós a lányom. Néha ő is sztrájkol, de akkor sem adok mást. Van, hogy később megeszi, ha meg nem, kap tápszert.

Egyszerűen nem vettem ilyeneket itthonra, pedig kis súlyú és havi 250-300g hízik, de nem akarom hogy rászokjon.

Nekünk még az segít ha elkezdtem én enni, akkor hirtelen figyeli és utána van, hogy megkóstolja

2020. máj. 1. 10:37
 16/19 anonim ***** válasza:
83%

Haha, persze, 2 nap után megeszi... A lányommal anno kétségbeesésemben már megfogadtam ezeket a tanácsokat is, annyira nem evett. Ha nem kell, oké, nem kap mást, cicit se, majd a következőnél megeszi mert nagyon éhes lesz. Aha... Evett belőle kb 5 falatot, épp csak annyit, ami muszáj volt ahhoz, hogy ne marja az éhség. Ez ment 1 hétig, közben persze minden napot végigszenvedett, mert éhes volt. Aztán elkezdett fogyni. Na ott fejeztem ezt be. Kb másfél éves koráig kia túlzással cicin élt, aztán elkezdett valamit csipegetni, de igazából 3 éves kora óta eszik relatíve normálisan, de most, 5 évesen is vannak rosszabb napok, amikor alig valamit. Nem láttatok ti még igazán rossz evő gyereket, ha szerintetek egy kis következetesség elég ehhez.

Ja, azóta van kistesó, aki mindent megeszik, nagyon jó étvágyú gyerek. Én szó szerint rettegtem a hozzátáplálás gondolatától is, de sose volt vele gond.

2020. máj. 1. 10:44
 17/19 babyboom567 ***** válasza:
100%

Lehet kicsit off lesz, de nem minden gyereknél válik be amit páran írtak, hogy 2 napig nem eszik csak tápot majd utána enni fog.

Az én gyerekem 21 hónapos koráig mindent megevett.

Aztán elment bölcsibe, azóta kb fényevő.

Főtt ételt egyáltalán nem eszik.

Amiket megeszik,tápszer,joghurt,alma, banán, vajas kenyér, kolbász,pogácsa,ropi,pufi,puding.Inni rengeteget iszik.Ennyit eszik,semmi mást.

Nekem is mondták,hogy ne adjam neki ezeket enni fog.Hát nem.Ezt onnan tudom,hogy tavaly nyáron elkaptunk egy brutál durva hasmenés-hányás vírust,mi a férjemmel 3 napig halálunkon voltunk, gyereknek csak a hasa ment ő elég jól viselte.Viszont diétázni kellett, csak ropit meg főtt krumplit lehetett enni.7 napig ropit evett a gyerekem ,SEMMI mást.Első pár nap kért tápot kolbászt,mondtuk hogy mi a helyzet, utána már nem kérte.És nem hogy jobb lett, hanem rosszabb az evése, addig megette a halrudacskát, bundás kenyeret,mindenféle felvágottat,pár falat rántott dolgokat,fasírtot.Azóta ezeket sem eszi már.

2020. máj. 1. 11:00
 18/19 A kérdező kommentje:

Rizspehlyet utalja mar probaltam :(

De megnyugtato volt amiket irtatok, legalabb iranymutatasnak. Ehezni nem fogom hagyni orulok h ebben sokan megerositetettek szemelyes tapasztalattal.

Nagyon koszonom a valaszokat jo tudni h nem vagyok egyedul😂

2020. máj. 1. 12:28
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem olvastam mindet végig, bocs ha már írták. Nálunk a gyerek úgy evett csak gyümit, hogy van ez a cumi formájú, kis kinyitható kézbe fogható csodajó találmány amibe ha beleteszel egy darab banánt, barackot, szőlőt ő ki tudja szívogatni. Nincs kanalazás. Ő kóstol magától.
2020. máj. 1. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!