Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elrontjatom a gyerek eveset...

Elrontjatom a gyerek eveset azzal, hogy most csak ezeket a mű vackokat hajlando megenni?

Figyelt kérdés

Lassan 10 hos tapszeres

6 hos kora ota hozzataplalok tobb kevesebb inkabb kevesebb sikerrel. Neha hagytam szunetet annyira nem akart semmit enni

Fozeleket meg csak csak de gyumolcsot egyaltana nem hajlando enni. Semmilen felet se. Az almatol egyenesen oklendezik.

Gyerekorvos javaslatara kb 1,5 honapja elkezdtem adni neki sinlacot(mert amugy kicsit lassabban is hizik mint kene) meg kiprobaltam kulonfele tejpepeket, lehet kapni nestle jogolino gyerekpudingot azt nagyon szereti. Gyakorlatilag csak ezeket hajlando megenni. En viszont nagyon em szivesen adom neki ezeket mu dolognak tartom es cukros is. Meg vagyok love. Kicsesztem sajat magammal? Ezek utan megannyira se fog gyumit enni? Csinaltam nemi tegnap kremturot, meg tok finom joghurtot (gorogjoghurt banannal turmixolva) de ezeket se eszi meg fintorog tole es bezarja a szajat

2020. máj. 1. 06:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
72%
Ha eleve nem ette meg a gyümölcsöt, meg semmit akkor mit tehetnél? Eszi ezt, ez van, legalább eszik valamit. Próbálj mást is adni, mint eddig, hátha egyszer ráfanyalodik.
2020. máj. 1. 07:07
 2/19 anonim válasza:
26%

2 nap után nincs az az étel,amit meg nem enne. De minek is következetesnek lenni 2 napig, hogy 5 év kínlódastól megkíméld magad és óvd az egészségét azzal, hogy egészséges dolgokat eszik.

Itatod és kínálgatod a krémtúróval. Holnap tízóraira befalná hidd el.

2020. máj. 1. 07:23
 3/19 anonim válasza:
16%

Nagyon igaza van az előttem lévőnek, én is csak ezt tudom javasolni. Hidd el, ha elég éhes egy kisgyerek, mindent megeszik. Neked is könnyebb lesz, mert öt-tíz év múlva majd nem kell azon gondolkodni, hogy mit rendeljek a gyereknek az étteremben, vagy egyáltalán mit főztek otthon, mert nem fog válogatni, ha még most hozzászoktatod a szélesebb körű táplálkozáshoz.

Csak sajnos sok anyuka rohangál a pici után a kanállal, hogy egyen valamit, mert semmit nem hajlandó megenni.

Én nem javasolnám ezt senkinek, saját maguknak tesznek keresztbe (meg a babának is a későbbiek de nézve).

2020. máj. 1. 07:41
 4/19 A kérdező kommentje:

Utolso, te hidd el, hogy nem. 2 nap ne rohogtess mar honapokig kinaltam gyumolccsel, zoldseggel, csirkehussal, foztem neki huslevest stb stb annyi mindent kiprobaltam meg taplalkozasi terapeutahoz es gyermek dietetikushoznis elkuldott a gyerekorvosunk amiert 9 honaposan meg mindig nem fogadott el semmit es uvoltott ha kanalazni kell.

Nem jott le azbirasombol talan h en se tartom jonak h ezeket eszi allandoan?! Nem kell meg jobban belemrugni. Tudom hogy nem jo. De akkor adjak neki 1 eves koraig tapszert vagy mi?!

En nem ket napig voltam kovetkezetes ugy konnyu ám baromira ha 2 nap utan aztan bumm elfogadja. En honapokig voltam az, eredmeny nelkul...

2020. máj. 1. 07:42
 5/19 A kérdező kommentje:
Vagy nem ertem... megkinalom pl gyumolccsel v kremturoval. Nem keri. Ne adjak neki tapszert meg sinlacot se es akkor majd 2 nap mulva megeszi az almat vagy mi? Egyszeruen nem ertem ezeket a legy kovetkezetes felkialtasokat
2020. máj. 1. 07:45
 6/19 anonim ***** válasza:
33%

Esetleg olyanba belekeverni valami gyümölcsöt amit szeret? Pl joghurtba almát is tenni?

Mit gondolsz inkább az íz vagy az állag nem jön be neki? Ha az állag akkor főzd meg és egészen pépesítsd el neki elsőre. Ha az íz akkor keverd össze olyannal amit szeret.

2020. máj. 1. 07:54
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy a gyerekek okosak, tudják, hogy létezik finomabb, is mint mondjuk a brokkoli vagy az alma :) egyszer kapnak ilyesmit, és utána is azt akarnak enni.

A hozzátáplálást én úgy csináltam, hogy minden héten 1 új fajta gyümölcsöt vagy zöldséget vezettem be. Naponta kínáltam, amit ellökött azt nem erőltettem, pár nap múlva újból próbálkozta. A sütőtököt nem akarta megenni, 3napig próbáltam, aztán 2 hétre felfüggesztettem, és utána megette.. Nem értem, mi volt épp akkor a baj :) a lényeg az, hogy próbáljuk ilyenkor a növények saját ízét megismertetni.

Nagyon szépen evett a babám, aztán elkezdtem neki vacsira tejpépet, tejbegrízt adni.. Hát utána már reggelire se akarta megenni a gyümölcsöt. Egyik napról a másikra. Végül azt találtam ki, hogy belecsempészem ezekbe a finomságokba a gyümölcsöt. Egy kis banán, alma, meggy, barack, szilva, így is ette! A zöldségekkel és hússal pedig azt csináltqm, hogy ha nem volt hajlandó megenni, akkor adtam helyette tápszert. Aztán utána próbáltam, és valahogy eszegetett olyankor még 1-2 kanállal. Emlékszem, hogy nagyon keserves volt. De sajnos ez elkerülhetetlen, a gyerekeknek meg kell ismerkedni minden ízzel, és természetes, hogy valami jobban ízlik nekik, főleg az édesség, hiszen gyerekek :)

Próbáld meg te is becsempészni a gyümölcsöket, utána már adhatod őket külön, azokat keverve egymással. Pl a banán nagy kedven, de csak óvatosan a kálium tartalma miatt. Barack is favorit volt nálunk. Mindig akkor próbáld az etetéat, amikor nyugodtak vagytok mindketten, ha már eleve nyűgös, akkor hagyd, mert csak kudarcba fullad. És tényleg fontos, hogy megegye a növényeket, húsokat, szóval tarts ki és légy következetes!

Kitartást!

2020. máj. 1. 07:57
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Sinlac helyett van natur, cukrozatlan rizspep, azt forralt vizzel nyugodtan adhatod neki helyette, van koles is belole, ha ezeket elfogadja, akkor szepen fokozatosan pici gyumolcsot belecsempeszve emelheted a gyumolcs aranyat, ezt probaltad esetleg? Amugy 10 honapos, az en nagyobbik gyerekem ennyi idosen kezdett el egyaltalan barmit is elfogadni, hiaba kinaltam, de csak napi egyszer par falatot, 13 honaposan kezdett el jol enni, es 1,5 eves koraig valogatas nelkul mindent megevett (utana jott egy valogatos idoszak, amibol 3 eves kora korultol kezdtunk el kilabalni, most negy eves, de meg nem tokeletes, nalunk a zoldseggel van gond, gyumolcsot, hust, gabonat eszik, es jo is az evokeje). Mi nagyon figyelunk ra, hogy cukrosat csak az oviban kapjon, ha valakinek szulinapja van. Sajnos nekem volt a cukros etelekbol problemam, es nem szeretnem, ha a gyerekeimnek is lenne. A kisebbiknel nemreg kezdtuk a hozzataplalast, o sem szereti a gyumolcsot pepes formaban, de vettem ilyen szilikonos etetohalot, abba kapja az almat nyersen, es azt nagyon szereti. A banant is szereti nyersen, pepesitve nem. Probaltad darabosan adni neki? Huvelykujj meretu falatokat erdemes eletenni puhara parolva, es hagyni, hogy maganak tegye a szajaba, biztosan jobban fog neki ugy tetszeni. Ugyis tesztelheted, hogy valoban nem szereti-e, vagy csak a pepes gyumolccsel van a baja, hogy egy egesz almat meghamozva odatartasz a szajahoz, szivesen szivogatja-e? Az en gyerekem imadja igy, az almapuret meg kopi ki.

A Sinlac ugy jo dolog, ha a tapszeres baba erzekeny a tejfeherjere, mert van benne egy csomo belekevert vitamin, de sajnos cukor is, igy, hogy nalatok tapszert is kap, en sima rizspepet adnek, abban nincs cukor. A kucsi nagyon szereti nalunk, az az abszolut kedvenc.

2020. máj. 1. 07:59
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
En is igy vtam pontosan, annyi kulonbseggel h mindent elfogadott 1-2 falat erejeig, de tobbet nem. Hagyd h igazan ehes legyen es vedd vissza a tapszer mennyiseget.
2020. máj. 1. 09:03
 10/19 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező, igen úgy értették, hogy ne adj neki semmit míg nem eszi meg a főzeléket, stb. És le lehet pontozni, de jogos. A gyerekek okosak, tudja, hogy ha ki de nyitja a száját a krémtúrónak kapni fog yogolinot. Hidd el, ha nem kap, meg fogja enni a kremturot.

Nekem jó evő gyerekem van szerencsére, de mostanában velünk is előfordult, hogy nem evett meg semmit, olyat se amit szeretett. Ugyanaz volt, mint nalad is, hogy ki sem nyitotta a kajanak a száját. Nekem azzal nincs bajom, hogyha megkóstolja, és kiköpi, mert nem ízlik, nyilván nálunk is van, amit nem szeretünk. Én is úgy csináltam, hogy már minden étkezés be volt vezetve+szopizott, de lecsökkentettem az étkezések számát háromra, kimaradt a tízórai-uzsonna, ezekben az időpontokban max szopizott. És csodák csodájára így már van olyan éhes mondjuk ebédre és vacsorára, hogy normálisan eszik. Nem tudom üveges bébiételt kóstoltattál-e vele, azt nem írtad, pedig szerintem a helyzetetekben szükség lenne rá.

Egyébként a yogolino, tejpép abból a szempontból jó, hogy az én lányomnál is a gyümölcsök a kritikus pont, de én úgy csináltam, hogy pl tejpépbe beletörtem villával a banánt vagy a yogolinoba a barackot stb, és úgy megette. Esetleg kipróbálhatod első lépésnek ezt, hogy már egy ismerős és szeretett ételbe rejted az új ízeket.

2020. máj. 1. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!