Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Levente mellé lánynév?

Levente mellé lánynév?

Figyelt kérdés

Kisfiamnak hamarosan kistesója lesz, sok lánynév tetszik nekünk, de egyik sem passzol igazán Levihez. Hátha tudtok mondani valami jót :)

Köszönöm előre is az ötleteket.

2020. ápr. 29. 16:24
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
16%
Filoména.
2020. ápr. 29. 17:18
 12/33 A kérdező kommentje:

Két külön gyerek, ez igaz, de nekem pl. Levente és Zsófia vagy Réka elég fura, hiába tetszik külön-külön. De lehet már túlgondolom... :)

Liza is tetszik, de két L-es gyerek megint izé...

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2020. ápr. 29. 17:37
 13/33 anonim ***** válasza:
70%
Laura, Edina,
2020. ápr. 29. 17:42
 14/33 anonim ***** válasza:
83%

Felesleges passzolniuk. Mekkora hülyeség ez már. Nem egy kollekció darabjai, hanem a gyerekeid! :)

Akinek 12 gyereke van szerinted mindegyik alliteráló neveket ad? Mint a Boborján, az iker c. kabaréban?? :D

2020. ápr. 29. 18:00
 15/33 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nagyon erőltetett, amikor a gyerekek nevei feltűnően passzolnak. Mintha nem is külön személyiségek lennének, hanem csak együtt alkotnak tényleg kb egy kollekciót.

De valamit írhatnál, hogy mi alapján passzoljon. Eredet? Kezdőbetű? Szótagszám?

2020. ápr. 29. 18:11
 16/33 anonim ***** válasza:
62%
Rokonéknál az ikrek a Laura és Levente neveket kapták.
2020. ápr. 29. 18:26
 17/33 anonim ***** válasza:
78%
Lili
2020. ápr. 29. 18:46
 18/33 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem jó ha a jellegükben passzolnak. Pl hülyén veszi ki magát, ha az egyik Adorján vagy János, a másik meg Nara.

Vagy Eszmeralda és Zsigmond.

Vagy nagyon hosszú az egyik és nagyon rövid a másik.

De az is hülyén néz ki és butaság is, ha túl hasonlók pl Erika és Erik.

A névadás az ízlés mellett gyakran kulturális, ideológiai, vallási hozzázartozást, vagy valamilyen elkèpzelést is tükröz.

Te mire gondolsz pontosan, miben szeretbéd összeillőre a neveket?

2020. ápr. 29. 18:51
 19/33 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem pedig a Levi és a Zsófi teljesen jól passzolnak :) De hát kinek mi, én se a tesó neve mellé igazítanám a dolgot, hanem a vezetéknévhez inkább.

Egyébként nekem az E-betűs nevek ugrottak be, mint Elvira, Evelin, ilyesmi.

2020. ápr. 29. 18:54
 20/33 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem kell passzolniuk. Nem kell, hogy azonos betűvel kezdődjön, de azonos hangulatú legyen. Példaként egy Levente és Dzsindzser testvérpár baromi röhejes, míg egy Levente és Boróka mondjuk nem. De ez csak az én véleményem. Nálunk is fennálló kérdés ez, kislányunknak egyszerű, megszokott neve van, nem adok mellé se felkapott divatnevet, se valami csicsás nevetségeset.
2020. ápr. 29. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!