Levente mellé lánynév?
Kisfiamnak hamarosan kistesója lesz, sok lánynév tetszik nekünk, de egyik sem passzol igazán Levihez. Hátha tudtok mondani valami jót :)
Köszönöm előre is az ötleteket.
Két külön gyerek, ez igaz, de nekem pl. Levente és Zsófia vagy Réka elég fura, hiába tetszik külön-külön. De lehet már túlgondolom... :)
Liza is tetszik, de két L-es gyerek megint izé...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Felesleges passzolniuk. Mekkora hülyeség ez már. Nem egy kollekció darabjai, hanem a gyerekeid! :)
Akinek 12 gyereke van szerinted mindegyik alliteráló neveket ad? Mint a Boborján, az iker c. kabaréban?? :D
Szerintem nagyon erőltetett, amikor a gyerekek nevei feltűnően passzolnak. Mintha nem is külön személyiségek lennének, hanem csak együtt alkotnak tényleg kb egy kollekciót.
De valamit írhatnál, hogy mi alapján passzoljon. Eredet? Kezdőbetű? Szótagszám?
Szerintem jó ha a jellegükben passzolnak. Pl hülyén veszi ki magát, ha az egyik Adorján vagy János, a másik meg Nara.
Vagy Eszmeralda és Zsigmond.
Vagy nagyon hosszú az egyik és nagyon rövid a másik.
De az is hülyén néz ki és butaság is, ha túl hasonlók pl Erika és Erik.
A névadás az ízlés mellett gyakran kulturális, ideológiai, vallási hozzázartozást, vagy valamilyen elkèpzelést is tükröz.
Te mire gondolsz pontosan, miben szeretbéd összeillőre a neveket?
Szerintem pedig a Levi és a Zsófi teljesen jól passzolnak :) De hát kinek mi, én se a tesó neve mellé igazítanám a dolgot, hanem a vezetéknévhez inkább.
Egyébként nekem az E-betűs nevek ugrottak be, mint Elvira, Evelin, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!