Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet hogy ahol mi...

Hogyan lehet hogy ahol mi élünk nem kell K vitamint adni a babáknak?

Figyelt kérdés
Svájcban élek, a babám 4 hónapos anyatejes. 1hétig voltunk a kórházban (császármetszés) Kapott a lányom konakolint a születéskor majd mielőtt elbocsájtottak minket. Legközelebb az 1 hónapos kontrollon adott a gyerekorvos majd a 2 hósan. Hétfőn megyünk a 4hós kontrollra. Itt a d vitamint is alkoholban oldott formában kaptuk amit viszont minden nap szed. (napi 4 csepp) Az oltásokat is más ütemben kapja. első kettőt 1 hósan, majd megint kettőt majd most. Csípőszűrés sem volt külön.Teljesen egészséges a babám, csak nekem fura h a csecsemőgondozás ennyire külömbözik az otthonitól.
2008. nov. 22. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Nemcsak a csecsemogondozas, hanem minden kulonbozik az "otthonitol". Nem tudom Svajcban meddig van a kismama korhazban, de pl. Angliaban szules utan masnap hazamehetsz. Magyarorszagon nem igy mukodik. Otthon pl. 3 evig maradhatsz gyesen, Angliaban 6 honapig csak.

Angliaban pl. nincsenek a suliban osztalyzatok, itt nincs buktatas, es a hazifeladat tizede a magyar hazifeladatok mennyisegenek.

Magyarorszagon a minimalber 65000 FT (pontosan nem tudom az osszeget), Angliaban pedig 350000 FT, Svajcban meg tobb. A kulonbsegeket holnap reggelig tudnam sorolni.

Ahany orszag, annyi szokas. Nem csak a csecsemogondozas kulonbozik, hanem minden.

2008. nov. 22. 22:42
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
a K vitamin betegtájékoztatóján az van, hogy havonta egy ampulla kell, mi mégis heti egyet adunk, még nem kérdeztem meg a védőnőtől, hogy miért. Szerintem ne aggódj rajta, ott is és itt is felnőnek a gyerekek egészségben. Ez most olyan, hogy itthon sem egyezik mondjuk két orvos véleménye dolgokról, akkor két országban hogyan egyezne. Én is Angliában voltam terhes, teljesen máshogy mentek a dolgok de itthon szültem és máshogy volt az is mint kint lett volna. Az oltások itt is változnak szinte évente, 3 éve még nem volt benne olyan a kötelező oltásban, ami most benne van és megint három év múlva benne lesz már az, amit most még külön adnak. Szerintem az is csak olyan jó vagy rossz, mint ez.
2008. nov. 22. 22:53
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
Angliában mondjuk 1 évig maradhatsz otthon de abból csak 9 hónapot fizetnek és nem a szüléstől számítva, hanem ahogy abbahagytad a munkát, leghamarabb a 29. héten azt hiszem. Nálam legalábbis így volt.
2008. nov. 22. 22:54
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
A D vitamint nálunk napi egy cseppett kell csepegtetni a K vitamint az elején heti egyszer kellett adni, de azóta ezt megváltoztatták és mostmár havonta egyszer kell adni. Mindenhol másképp csinálják, de mondjuk szerintem a napi négy csepp D vitamin az sok. Nekem azt mondta a védőnő, hogyha véletleül kettő cseppet sikerül csepegtetnem belőle akkor másnap hagyjam ki. Fogalmam sincs hogy nálatok ez miért így van. Talán mégis igaz, hogy ahány ország annyi szokás. Mert azért az is biztos, hogy az orvosok nem csinálnak hülyeséget.
2008. nov. 23. 07:54
 5/10 anonim ***** válasza:
66%
És a tápszeres babáknál?Nekünk azt mondta a dokink hogy a Kvitamin nem kell mert a tápszerben van.Akkor most ezt nem értem??!!
2008. nov. 23. 07:57
 6/10 A kérdező kommentje:

Bocsi az elsőtől, nem akartam lepontozni, csak mellényomtam mert szoptatok közben.

Az utolsó válaszolónak, tápszereseknek nem kell külön vitamint adni, benne van már a tápban.

Köszi a válaszokat, akkor nem aggódom. Amúgy itt is haza lehet menni másnap természetes szülésnél, császár után viszont 7 nap, és nem engednek belőle...gyes vagy gyed az nincs, itt a nők nagy része 3-4 hónapig szoptat utána bébi szitter vagy nagyi, ők meg dolgoznak. Rám mindenki űrlényként néz h még csak kizárólag szoptatom a 4hónapos babámat. Védőnő csak az első hónapban jön utána fizetős. (horror drága)

Na mindegy, jó babázást mindenkinek!

2008. nov. 23. 13:32
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
jaj, bárcsak itt se járna... halálra idegesít a baromságaival minden héten, néha 2x is... A tápszerben benne van a K vitamin, azért nem kell a tápos babáknak adni, a szoptatottaknak kell. Mi 3 hónaposan kezdtük a K vitamint, mert mostanra sikerült visszaállni a csak anyatejcsire a tápos pótlásból (borzasztóan büszke vagyok erre.. :) ) Nekem azt mondta a védőnő hogy 6 hónapos koráig amíg nem kezd el mást enni hetente 1 ampulla K vitamint kell kapnia. A 4 csepp D vitamin meg talán azért nem sok, mert más a hígítása, mint az itteni olajos alapúnak.
2008. nov. 23. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:

en amerikabol irok..itt is iszonyu fura minden,pl: szules utan masnap kiraktak a korhazbol,ha csaszaros vagy 2-4nap..a korhazban nem kapott a baba oltast,mig otthon igen...2honaposan kap majd a babam 4oltast addig semmi ,nem hogy D-vitamin,de K-rol sem mondtak semmit..ami nekem tok furi..ja en is szoptatok es en is csoda bogarnak szamitok mert itt a tapszer a divat..

itt en nem kapok semmit penzt es altalaban 6het utan vissza mennek a mamik dolgozni..a fejlett nagy amerika..mi? de csak mukodik?en is sokat stresszeltem mert itt a terhes gondozas is mas mint otthon,de ez egy masik story... jo babazast mindenkinek:)

2008. nov. 24. 02:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Spanyolorszagban 48 ora utan mehetsz haza, rohej, de percre pontosan merik!!
2008. dec. 1. 13:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok, most látom h jöttek még válaszok.

A D vitamin itt tényleg nagyon híggított, de alkoholban.Szegény törpi!...császárral 2 nap után hazamenni azért az durva...

Mindenkinek jó babázást!

2008. dec. 2. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!