Meddig kell adni a babáknak, gyerekeknek a D vitamint?
Egyes gyerekorvosok szerint csak 3 éves korig kell a téli időszakban, de találkoztam olyan anyukával akinek a gyerekorvos azt mondta adja legalább 6 éves koráig ősztől tavaszig.
Most akkor mi a jó, ha adom vagy a gyerekorvosomra hallgatok és nem adom? (3 éves)
Szia!
Én addig adom,amíg a tájékoztató írja:
Annak,akinek vékonyabb/nem elég erős a csontja,lehet,hogy tovább is kell adni.Ezt az orvos dönti el,de én még nem hallottam ilyen esetről.De olyanról igen,hogy máshogyan kell szedni.
Az egyik barátnőm heti 2x ad,a másik napi 2 cseppet,én pedig napi 1 cseppet adok,ahogy a tájékoztatóban szerepel!Pedig egy hónapban születtek a csemetéink!
Én elég vékony csontú voltam anno,és 16 évesen 3 hónapig kaptam napi egy D vitaminos injekciót:(
Ami orvosunk 3 éves korig mondta, minden évszakban, még nyáron is.
Amúgy nemrég olvastam egy cikket, hogy még a felnőtteknek is ajánlatos lenne a d vitamint szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!