K vitamint meddig kell adni a babáknak?
Figyelt kérdés
Csak addig amíg anyatejes? Kisfiam kap már egy kis gyümölcspürét vagy tejpépet. Akkor már nem kell neki?2010. febr. 23. 14:07
1/11 anonim válasza:
Csak amíg anyatejes. Ha más is adsz, mint írod, már nem kell szednie. Amúgy milyen gyakran adtad?
2/11 anonim válasza:
Szia! Kislányom doktorbácsija azt mondta, ahogy elkezdjük a hozzátáplálást, már nem kell. Nekünk is kb. ennyit kapott az anyatej mellé enni az 5. hónapban, és akkortól nem kellett adni.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
5 hónaposak vagyunk és havonta 1 ampullát adtam eddig.
2010. febr. 23. 14:21
4/11 anonim válasza:
Csak azért kérdeztem, mert nekem ez új volt (igaz már másfél éves a kisebbik), mert a nagyobbiknál még heti egy ampulla kellett.
5/11 anonim válasza:
Nekünk 5 ampullát mondott a doki, amikor elfogyott a doboz, azt mondta, nem kell több. 5 hónapos korában fogyott el, és még nem kapott más kaját, csak egy hónap múlva.
6/11 A kérdező kommentje:
Hát igen megváltozott az adag. De szerintem nagyon durva. Nem mindegy hogy heti vagy havi 1 ampulla. Nagyobb gyermekeim hetente kapták akkor ezek szerint ők túl lettek adagolva? Vagy most mi van?
2010. febr. 23. 14:45
7/11 anonim válasza:
Ezt inkább kérdezd meg a dokitól.
Én ma voltam először tápszert íratni, de a fiam kap már gyümit délelőttönként. Nekünk az "adag": első doboz heti 1 ampulla, utána 2 hetente 1 ampulla, mopst járunk a 3. doboznál, még 2 ampulla van benne. Megkérdeztem, mit csináljak vele, azt mondta a doki, hogy beadhatom neki nyugodtan, amikor esedékes, mert még a tápit is csak pótlásnak fogja kapni, gyümiből sem eszik nagy mennyiséget, ne dobjam ki, ennyitől nem lesz túladagolva.
8/11 anonim válasza:
Szerintem kell még nektek is. Nekünk 2 éve és most is azt mondják (védőnő, gyerekorvos), hogy amíg zömében anyatejet kap, addig kell. Mihelyst már több a "rendes kaja" akkor már nem kell. De a józan logika is ezt diktálja, napi egy-kettő gyümölcspürében, tejpépben nincs meg az a K vitamin mennyiség, amennyi kell.
10/11 anonim válasza:
Babám a héten lesz 7 hónapos; múlt héten fogyasztottuk el az utolsó, 8. ampullát; ennyit írt a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!