Vab értelme elkezdeni a szobatisztaságra nevelést másfél éves korban?
Én, kivárom, amikor a babám fog jeleket adni a szobatisztaságról! Pl: több száraz pelus, akkor már vissza tartja időszakosan a pisit vagy érdeklődik a wc iránt!
Szerintem nincs értelme csak, úgy nekiugrani, hogy holnaptól márpedig a Wc-n pisil a baba!
Nálunk egyenlőre csak mindent beledob a wc-be, nem érdeklődik! *-*
Szóval, majd amikor a babád készen áll rá!
Bár az én kisfiam még nagyon kicsi az ilyesmihez, csak a saját magamról tudok írni. Két év van közöttünk a tesómmal, és az én nagyon kedves, de kicsit kényelmes édesanyám úgy döntött, nem fog két gyereket pelenkázni, ezért engem olyan másfél éves korom körül szobatisztaságra szoktatott. Már akkor megfelelési kényszeres voltam (sajnos azóta is, de ez egy másik kérdés), sikerült neki. Viszont egész gyerek- és fiatalkoromban gondok voltak a székletemmel. Rettenetes görcs volt bennem ezzel kapcsolatban, otthon még csak-csak ment valahogy, de idegen helyen volt, hogy egy hétig nem sikerült. Ez kb. 18 éves koromig így ment, most már kicsit jobb, de teljesen talán soha nem fog megoldódni a probléma. Biztos, hogy köze van a korai bilire szoktatáshoz (vannak emlékeim a dologról kicsit idősebb koromból, rémes volt).
Ha jót akarsz a gyerekednek, ne szoktasd rá idő előtt! Nem mondom, hogy nem lehet így élni, de azért jobb lenne nélküle...
Ha órákat ül a gyerek a bilin és véletlenül sikerül valami-régen ezt is előszeretettel csinálták,olyant is hallottam,h rákötötték a gyerekre a bilit!-,vagy ha fél óránként van ráültetve,és sikerül valami,az nem szobatisztaság.Ezt nem csak én mondom, a szakértők is ezt mondják.(Érdemes Ranschburgot vagy Vekerdyt olvasni.)
Szobatisztaság akkor lesz,ha fizikailag megérett rá-érzi előre,h pisilni/kakilni kell,és vissza is tudja tartani,ehhez megfelelő fejlettség szükséges-,és szellemileg is elég érett,szól ha kell,és addig visszatartja amíg bilire/vécére kerül,az éjszakai pedig már annyira nem tudatos,h ahhoz tényleg teljes érettség kell.
Persze lehet csinálni amit a nagyi,de tudomásul kell venni,h a korai szoktatás keményen visszavághat,több gyereket ismerek akivel 1-1,5 évesen kezdték,aztán a gyerek úgy megutálta a bilit- a kezdeti sikerek után-,h majdnem 3 éves volt mire valóban szobatiszta lett.
Szia,
a saját tapasztalatom, hogy van értelme, de abszolút nem komolyan, csak játékosan ismertetni. Mi most ott tartunk, hogy a fiam néha szól, hogy pisilni kell, ráültetem és lám ott a pisi!:) Ha kakilni kell is kéri a bilit, de az mindig előbb bemegy, mint ahogy a bilire ülne. még nem érett meg rá, de sebaj, majd eljön az idő. neki tetszik, hogy belepisilhet, sosem erőltettem semmit. pelus nélkül volt nyár eleje óta és egyszer csak ráült. 20 hónapos lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!