Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabás anyukák, hogy bírjàto...

Kisbabás anyukák, hogy bírjàtok a bezártságot?

Figyelt kérdés
Én kezdem nehezen viselni, hogy nem lehet sehova sem menni és senkivel sem találkozni. 4 hónapos a babám, nyilván eleve ez is nagy változás, hogy már nem csak a magam ura vagyok. Ti mikkel dobjátok fel ezt a nehéz időszakot? Néha azt érzem megbolondulok már
2020. ápr. 20. 09:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Az enyém 4.5 hónapos.Ha nem lenne ez a vírus,kb.akkor is ez lenne.Itthon vagyunk,sétálunk,kimegyunk a Duna partra kutyát sétáltatni.Ennyi.2 hét mulva mentunk volna Zalakarosra,de lemondtuk,majd augusztusba.Azért érződik hogy nincs a régi kerékvágás,már engem is idegesít.
2020. ápr. 20. 09:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám 8 hónapos. Vírus előtt hetente jártunk baba klubba. Kb 2 hetente nagyszülőkhöz. Tartom mindenkivel a kapcsolatot, de nem ugyan az. Hiányzik a társaság. Annyi"jó", hogy a férjem is többet van itthon így legalább nem kezdtem még el magamban beszélni.
2020. ápr. 20. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Falun lakunk. Én kimegyek babakocsival, teljesen kihaltak az utcák. Ha találkozunk is valakivel, nem állok le beszélgetni, elkerüljük egymást és kész. Az udvarra is gyakran kiviszem.

Persze aki pabelban lakik sokkal nehezebb nekik, sajnálom őket. :/

2020. ápr. 20. 10:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak kisbabám lenne, jól bírnám a lakásban, kert nélkül, nulla kimozdulással. Gyerekek előtt otthonról dolgoztam évekig, volt hogy hetekig (egy-egy projekt végéig) ki se dugtam az orrom. De van egy 5 éves is, így már nehéz.
2020. ápr. 20. 10:12
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Kertes házban élünk, az udvaron, teraszon rengeteget vagyunk. Azért már egy 4 hónapos baba bőven érzékeli a külvilágot, nézelődik, kutyát, macskát én nem lennék a négy fal között már babával sem. Pláne nem érezném jól magam, nekem is kell a napsütés, levegő és hogy együtt "fedezzük fel" a világot. Nem minden nap de sétálni is megyünk, falun lakunk senkivel nem találkozok az útvonalon.
2020. ápr. 20. 10:33
 6/13 A kérdező kommentje:
Természetesen minden nap kimegyünk sétálni és a kertbe. De úgy értettem a bezártságot, hogy nem lehet senkivel találkozni, közösen babázni, vagy grillezni vagy nagyszülőket látogatni, ilyesmik.
2020. ápr. 20. 11:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A férjeddel nem tudsz grillezni? Mi tök jól elvagyunk együtt, csak a gyerekek és mi ketten.
2020. ápr. 20. 11:12
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Elég rossz, anyukám egyszer látta a babámat,. a többi rokonom egyszer sem... Pont ilyenkor született... Megszakad a szívünk hogy nem mehetünk hozzájuk, pedig vettünk autót, csináltam jogsit is.. 200 kmre laknak nagyvárosban, nem merünk kockáztatni... :( a szomszédban lakó anyós miatt azért örülök, így nehezebben osztogatja a kéretlen tanácsait/beszólásait.

Én már annyira mennék a babával helyekre, ha csak vásárolni is! Így csak egész nap itthon vagyunk. A kertet még nem igazán élvezi, és a szél is fúj, nem merek mindig kimenni vele... meg unalmas is a kertünk, nincs benne semmi. Még.

2020. ápr. 20. 12:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Néha vannak nehezebb napok.

Nagyon sok programra jártunk, babatornára,uszasra, anyatornára...

Az én lányom 8 hós, kúszik, így itthon bejárja már a házat,igy legalább lekoti magát, tudok főzni stb.

Délelőtti alvaskor tornazom, ez segít testileg, lelkileg fittnek lenni

Van udvarunk, ki megyünk, megszagoljuk a virágokat stb.

De hiányzik a társaság :(

Az én férjem ugyanúgy dolgozik, így ebben nincs változás

2020. ápr. 20. 13:28
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy éves a babám.

Nem zárkózunk be, minden nap lemegyünk sétálni, anélkül bele is bolondulnék.

A programok viszont így is hiányoznak. :( Jártunk Ringatóra, baba-mama klubba, kialakult egy tök jó társaság, a többi anyukával együtt sétáltunk, beszélgettünk sokat. Ez most hiányzik.

A legrosszabb pedig az, hogy a szüleinkkel sem tudunk találkozni, ők is nagyon hiányolják az unokát. :( Persze videochatelünk, telefonálunk, küldünk nekik sok képet, videót, de az közel sem ugyanaz.

Az augusztusi nyaralásunk miatt is aggódom, Ausztriába mennénk, nem tudom, összejön-e.

2020. ápr. 20. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!