Nektek mennyire tetszik a Dorka név?
#6!
Sem a blanka sem a lenke nem becézett alak. Azért mert egy név "ka"ra vagy "ke"re végződik nem biztos, hogy becenévből ered. Ez nem ilyen egyszerű. A dorka nyilván becenévből önállósult.
Én nem adnám, nekem ez becenév. Unom már ezeket a két szótagú kislány neveket, amiből lerí, hogy a szülők csak 3 éves koráig gondolkodnak, tovább már nem.
És a Janka, az nem a Janinából jön?
Nekem anno a Fanni is gyerekes hangzású volt, azóta van nem egy Fanni nevű orvos, ügyvéd, nem furcsa egyáltalán.
Az unással nem tudok mit tenni, már bocs. Nekem is vannak nevek, amik nem tetszenek, nem adnám, de nem az én dolgom.
Kétszótagúság: a gyerekem vezetékneve 10 betű, benne 3 duplával (pl sz), ha azokat külön számolom, 13. Pont elég hosszú és komoly. Ha Kis lenne, nyilván nem két szótagost kapott volna.
Szerintem jó a Dorka, egyrészt ezt a gyereket így hívják, ez illett rá, erre éreztem, hogy jó. Másrészt a párom nem enged 5 betűnèl hosszabb nevet, és kb semmi nem tetszik neki, de a Dóri tetszett, és az így becézhető nevek közül ezt tudtuk mindketten elfogadni.
Szerintem jó a neve, lendületet, èletet tesz abba a csúnya, hosszú vezetéknévbe.
És lehet hogy Neked becenév, de a saját korosztálya már nem fogja annak látni, mert mint írtam, egy elég gyakori névről van szó.
Amúgy mindenki 1 perc alatt megszokja, kit hogy hívnak és nem meditál a valóságban.
Dorkaval nincs bajom,de nem adnam,kislanyosnak tartom mivel van normalis alakja, abbol modosult.
Uezt pl Rekanal nem erzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!