Egy barátnőm szerint a kútvíz nem tesz jót a baba
bőrének ha abban fürdetem, de nincs vezetékes vizünk,
mit tehetek?
Figyelt kérdés
Tanyán lakunk, nincs vezetékes víz még a közelben sem. Ásott és fúrt kutunk is van, a házba bevezetve viszont az ásott van. Ivásra palackozott ásványvizet használunk, a kútvíz mosásra, mosogatásra, fürdésre, ilyesmire használjuk. Nemrég volt nálunk a barátnőm, aki majdhogynem összeszidott, hogy károsítom a gyerekemet a kútvízzel. Pedig csak fürdik benne. Az agyonklórozott vezetékes víz sokkal jobban kiszárítaná.
A kút víz nem kemény víz, nincs tele nyomva klórral és egyéb cuccal. Még lehet jóval tisztább víz mint a csapvíz, pláne ha rosszabb a csapvíz minősége felétek.
Még érzékenyebb növényeknek is jobb a kútvíz, nem hogy az emberi bőrnek.
2020. ápr. 8. 21:25
3/14 anonim válasza:
A kútvíznél nem a klór a legveszélyesebb, hanem az arzén, meg a nitrát.. Az első bőrön is felszívódik, idegrendszeri károkat okoz...
2020. ápr. 8. 21:25
4/14 anonim válasza:
Fürdesd tovább. Nyilván te is örülnél vezetékes víznek, ha nincs hát ebböl kell gazdálkodni, szerintem teljesen jól csinálod, csak ne hagyd h a baba beleigyon majd később. Bevizsgáltatni egyébként nem lenne érdemes, vagy az nagyon drága? (Nem tudom csak kérdezem)
18 ezer forint budapesten, vidéken lehet olcsóbb az akkreditált vízvizsgálat..
2020. ápr. 8. 21:28
7/14 anonim válasza:
Használjatok víztisztítot
2020. ápr. 8. 21:41
8/14 anonim válasza:
Régen mikor még szinte sehol nem volt vezetékes víz akkor szinte mindenki kút vizzel fürdette a gyerekét,sőt azzal mostak és főztek is.Édesanyámék is ugy nőttek fel,egéségesek mind.Viszont egy viz tisztittó berendezés jó megoldás lehet.
2020. ápr. 8. 21:44
9/14 anonim válasza:
Bevizsgàltattàtok a vizet? A nitràttartalom kisbabànak karos , ha nem magas a nitràttartalma, akkor jò fürdeni.
2020. ápr. 8. 21:52
10/14 anonim válasza:
Nagyon sok dologtól függ. Az a baj a kútvízzel, hogy gyakorlatilag bármi beleázik, beleszivárog. Ha a bőrön nem is szívódik fel de egy kisgyereknél nehéz megakadályozni, hogy nyelje a fürdővizet. Főleg ha már nagyobb lesz és pancsol meg játszik fürdés közben.
Mindenképpen be kell vizsgáltatni, hogy mi van benne. Ahogy előttem is írták bőven lehet arzénes, magas nitráttartalmú stb. Lehet a közelben bármilyen hulladék vagy káros anyag amiről nem tudtok de belemossa a talajba az eső és így a kútvízbe is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!