Babával hogyan ültök az autóban?
Gyerekek hátul, mi elől. Alap felállás. A gyerekek hátul biztonságban vannak, és a rendőr amúgy sem nézi jó szemmel a gyerekeket elől.
És nem azért nem ülök hátra, mert nem foglalkozom velük kedves valamelyik válaszoló, hanem mert hátul alapjáraton rosszul vagyok bármilyen autóban, vagy buszon. Szerintem az a legrosszabb, amit egy szülő tehet, hogy egy 7 évest előre rak az anyósülésre....
Nálunk a nagy minsig figyelt, ha leesett a játéka felvette, megitatta, vagy bohockodik neki...
Súlyának és magasságának megfelelő gyermekbiztonsági rendazerben ülhet elől.
135 cm felett elég a magasító, alatta gyermekülés kell.
Jaj 5-ös!
Én például nem tudok hátra ülni, mert 5 perc után hányok! Akkor szar anya vagyok, meg nem foglalkozom a gyerekeimmel? Istenem...🤦🏼♀️
"Súlyának és magasságának megfelelő gyermekbiztonsági rendazerben ülhet elől.
135 cm felett elég a magasító, alatta gyermekülés kell."
Első mondatot igaz. A második nem. A magasító nem biztonsági rendszer, csupán arra hivatott besegíteni, hogy ha lejjebb nem tudod az övet engedni, akkor a gyereket emeled fel hozzá. Akár pokróc is lehetne a feneke alatt.
Szóval ha eléri azt a magasság/súly határt, hogy már nem kel gyerekÜLÉS, akkor ülhet elől is anélkül, magasítóval vagy anélkül is. Utóbbi nem előírás, nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!