Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babával hogyan ültök az autóban?

Babával hogyan ültök az autóban?

Figyelt kérdés
2 lányom van, 7 éves és 2 hetes, ha megyünk valahova apa vezet, mellette ül ülésmagasítóval a nagylányunk, mi meg hátul a picivel, ő hordozós ülésben van, annak a műanyag talpa van bekötve, abba lehet a hordozót bepattintani háttal.

2020. ápr. 6. 23:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%

Gyerekek hátul, mi elől. Alap felállás. A gyerekek hátul biztonságban vannak, és a rendőr amúgy sem nézi jó szemmel a gyerekeket elől.

És nem azért nem ülök hátra, mert nem foglalkozom velük kedves valamelyik válaszoló, hanem mert hátul alapjáraton rosszul vagyok bármilyen autóban, vagy buszon. Szerintem az a legrosszabb, amit egy szülő tehet, hogy egy 7 évest előre rak az anyósülésre....

Nálunk a nagy minsig figyelt, ha leesett a játéka felvette, megitatta, vagy bohockodik neki...

2020. ápr. 7. 08:24
 12/17 anonim ***** válasza:
92%

Súlyának és magasságának megfelelő gyermekbiztonsági rendazerben ülhet elől.

135 cm felett elég a magasító, alatta gyermekülés kell.

2020. ápr. 7. 08:33
 13/17 anonim ***** válasza:
63%
Gyerek/el hátul, mi elől. Én is vezetek így nem opció hátra ülni. A fiam kicsinek gyűlölt autózni, ha ketten voltunk inkább tömegközlekedtem vele.
2020. ápr. 7. 08:38
 14/17 anonim ***** válasza:
74%

Jaj 5-ös!

Én például nem tudok hátra ülni, mert 5 perc után hányok! Akkor szar anya vagyok, meg nem foglalkozom a gyerekeimmel? Istenem...🤦🏼‍♀️

2020. ápr. 7. 09:00
 15/17 anonim ***** válasza:
84%

"Súlyának és magasságának megfelelő gyermekbiztonsági rendazerben ülhet elől.

135 cm felett elég a magasító, alatta gyermekülés kell."

Első mondatot igaz. A második nem. A magasító nem biztonsági rendszer, csupán arra hivatott besegíteni, hogy ha lejjebb nem tudod az övet engedni, akkor a gyereket emeled fel hozzá. Akár pokróc is lehetne a feneke alatt.

Szóval ha eléri azt a magasság/súly határt, hogy már nem kel gyerekÜLÉS, akkor ülhet elől is anélkül, magasítóval vagy anélkül is. Utóbbi nem előírás, nem kötelező.

2020. ápr. 7. 09:16
 16/17 anonim ***** válasza:
63%
Igaz, elől csak ülésben ülhet 150 cm alatt, hátul 135 cm alatt.
2020. ápr. 7. 11:12
 17/17 anonim ***** válasza:
74%
Gyerek hátul én elől.
2020. ápr. 7. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!