Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adhatok krumplit a 4 és fél...

Adhatok krumplit a 4 és fél hónapos kisfiamnak?

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam, hogy megfőzöm, pürésítem és összekeverem anyatejjel. Adhatom így neki?

Mit lehet még hozzáadni később?

2008. nov. 21. 22:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mar adhatsz neki. Sargarepa, cekla, alma (ezt falta az enyem, de cukor nelkul!!!)aztan, csirke hus, oszibarack. Esetleg a boltban nezd meg hogy a bebi etelekben mik vannak, es akkor te azt otthon megcsinalhatod neki.
2008. nov. 21. 23:11
 2/3 anonim ***** válasza:
51%

Mostanában én mindenhol azt olvasom, hogy 6 hónapig csak anyatej. Igaz, én is próbáltam korábban adni mást is a babámnak, de még mindig nem eszik rendesen, pedig már 7 hónapos. Remélem nem ezért. Egyébként a védőnőm szerint az első az alma, aztán jön a krumpli. A bébiételekbe tesznek mindent, amit nem ehet a gyerek, hát még amit rá sem írnak! Én inkább magam készítem el. Pl. jobb ha nem sózod, cukrozod az ételeket, liszt is csak 8 hónapos kortól. De a kész babaételekben ezek már a 4 hónapos gyereknek való kajákban is benne vannak.

A krumpli az összes főzelék alapja, mert a babafőzeléket nem rántjuk be. Szóval ha főzöl neki céklát, sárgarépát, sütőtököt stb, stb, azt mind krumplival kell sűríteni, tehát jó, ha az elsők közt megszokja az ízét.

2008. nov. 21. 23:34
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Igen lehet már adni neki. Lányom öt hónapos és eszik már krumplit, répát, sütőtököt és almát. Mondjuk a répát külön nem ajánlom, mert székletfogó. Én a krumplihoz szoktam neki adni. Mivel nekem már nincs elég tejem csak amennyit megeszi és a krumlit úgy szoktam higítani, hogy azzal a vízzel amibe főtt a krumpli.
2008. nov. 22. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!