Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akarok csinálni a kisfiamnak...

Akarok csinálni a kisfiamnak alma, krumplit, de hogy kell? a krumplit megfözöm, az almát nyersen? Vagy hogy kell megfözni az almát? Egészbe, reszelve? Nagyon nem értek hozzá sajnos.

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 07:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én 5 hónapos kora óta így adom a babámnak, és imádja: krumplit vízben megfőzöm, majd hozzáreszelek nagyon apró lyukú reszelőn almát, nyersen. Nem szoktam neki megpárolni az almát, bár azt mondják, így puhább, és édesebb is valamennyivel, de mivel lereszeled, annál puhább úgysem lehet, és édes almát használj. Az egészet pépesítsd teljesen turmixgéppel, vagy aprítóval, esetleg botmixerrel, nem tudom mennyi idős a picikéd, de darabosabbat csak 8 hós korától kaphat, ahogy én tudom. Minden jót!
2010. jún. 3. 07:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy készítem, hogy a krumplit puhára főzöm babavízben, az almát pedig meghámozom, lereszelem jó pépesre. A kész kruplit teaszűrőn átpaszírozom, és az almapéppel összekeverem. Egyedül csak így eszi meg a Picúrom a krumplit :-(
2010. jún. 3. 07:18
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

Én az almát és más gyümölcsöt sem kevertem soha krumplival. A gyümölcsbe kekszet,vagy babapiskótát adtam. Krumplit pedig azokba a főzelékekbe,amelyekbe magunknak is tennék. A többi főzeléket behabartam,vagy berántottam később. Így nem lett minden főzeléknek krumpli íze.

Darabos ételt pedig akkor adhatsz neki (természetesen csak,ami puha),amikor már önállóan tudja a kezébe fogni,akkor is ha nincsenek fogai. Az ínye elég erős,hogy eltudja majszolni. Ezt ajánlják a szakemberek.

2010. jún. 3. 07:22
 4/7 anonim ***** válasza:

(Megérkezett kedvenc állatorvosunk....)

Szóval én pici sóval kevés vízben megfőzöm a krumplit, utána hozzáadom a felkockázott almát, pár percig együtt párolom a kettőt, és csipet fahéjat adok hozzá (sokkal jobb íze lesz tőle), és utána turmixolom.

2010. jún. 3. 07:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Tök ugyanúgy csinálom, mint utolsó. :-)
2010. jún. 3. 09:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én se kevertem a gyümölcsöt a zöldséggel. Almát adtam neki nyersen is (reszelve), meg sütve is, később más gyümölcsökkel keverve. Főtt krumplit vagy egy kis anyatejjel lazítva, vagy más zöldséggel együtt adtam. A főzővíz is jó hozzá, ha túl sűrű.
2010. jún. 3. 09:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Annyi még, hogy én nem raktam hozzá semmilyen fűszert, sót se. Utolsó válaszoló.
2010. jún. 3. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!