Anyukák! 1 éves babának mit adjak reggelire, vacsorára parizer, virsli, sonka helyett? Vagy eheti már ezeket? Egyébként még szopik.
Itt van pár ötlet, én miket szoktam a kisfiam kenyerére kenni:
- Körözött: túró, pici vaj, kevés natúr joghurt vagy tejföl, pici só, csipetnyi piros paprika a színe miatt, őrölt kömény és aprított snidling.
- Tojáskrém: (még csak sárgájából csináltam) főtt tojás sárgája, vaj, natúr joghurt, csipet só vagy biovegeta és zöldfűszerek (ami éppen eszedbe jut).
- Avokádókrém: avokádót meghámozni ha teljesen megpuhult, összeturmixolni, natúr joghurt, fokhagyma, só, pici citromlé, egy nyomásnyi majonéz is mehet bele, annyitól semmi baja nem lesz, de akár el is hagyható.
- Májkrém: resztelt májat készítek - 1 fej vöröshagyma aprítva üvegesre párolva kevés olajon, rádobni a csíkokra vágott májat, pici vízzel felöntöm. Csipetnyi pirospaprika, és majoranna a fűszer. Megfőzöm, ha megpuhult, adok hozzá biovegetát, hogy íze is legyen, és fedő alatt még hagyom pár percig. Majd a kész májat egy kis vajjal leturmixolom.
- Tonhalkrém: rio mare paté, nem olcsó, de legalább nincs benne E betű, meg színezék és társai.
- Lidlben kapható From' Dor tömlős sajt - szintén tartósítószer-mentes, erre csirke- vagy pulykamell sonka, vagy a paprikás szélű sertés sonka (a szélét levágom), és valamilyen sajt még rá, plusz paradicsom hozzá.
- Teavaj és házilag, anyós által készített lekvár - szintén tartósítószer nélküli.
PLusz ötlet: Én szoktam ilyen szendvicskrémet is csinálni.
Egy doboz medve sajt, 10 dkg teavaj, 3 főtt tojás lereszelve, egy kisebb hagyma fele apróra vágva, pici só, mindez összekeverve, vagy turmixolva. Vagy, 10 dkg májkrém, szintén egy kisebb hagyma fele apróra vágva, pici mustár és pici bors, ebbe is 3 főtt tojás lereszelve. Kiflikarikákra szoktam kenni.
Amúgy nem tudom mi a baja a hozzátáplálási szekértőknek a virslivel. Én lesz....m a táblázatokat, a gyermekorvosunk anno azt mondta mikor kislányom 1 éves volt, hogy mivel még a gyanú sem merült fel, hogy allergiás lenne bármire, mindent ehet, amit Mi, tejet is ihat, tojást is ehet stb. Természetesen, Én is próbálok mindenből minőségit venni, de nálunk a virsli nagy favorit. Akinek meg nem tetszik, tartson saját mangalicát, vágja le, és készítse maga a házi sonkát, és aztán oktasson ki
Én is köszönöm a jó kis ötleteket mindenkinek!
A lepontozónak meg kellemes szórakozást, ha jobbat nem talál ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!