Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek el lehet kapatni...

Szerintetek el lehet kapatni egy egy hónapos babát?

Figyelt kérdés

Én azt csinálom, amit az ösztöneim sugallnak, ha sír, felveszem, megnyugtatom. Ha fáradtság miatt sír, elringatom, és ő elalszik a kezemben. Én ezt pozitív dolognak fogtam fel, hiszen ez azt jelenti, hogy nálam biztonságra lel. Ő még csak egy újszülött, azt sem tudja mi történik, kellek neki.

Persze az anyósom már háromszor megjegyezte, amikor látta, hogy milyen jól elalszik a kezemben, hogy nagyon elkapattam ezt a gyereket, mert minden "nyikkra" felveszem. Ez nem igaz, próbálom minél többet hagyni önállósodni, ismerkedjen a játékokkal, játszószőnyeggel egyedül, néha nyekeregjen kicsit magában. Csak akkor veszem fel, ha sír vagy látom hogy sírni készül. Vagy ha éhes, vagy ha egyszerűen én akarom őt megölelgetni, mert mégiscsak az én kisbabám.

Szerintetek is ezzel el lehet kapatni egy egy hónapos babát? Ha ott vagyok, amikor szüksége van rám? Én imádom, amikor csendben néz a karomban fekve, majd elszenderedik...

2020. márc. 28. 17:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem lehet elkényeztetni.

Ezeket én is megkapták az anyától. Jaj, hogy ez a gyerek mindig kézben van. Minek kapkodjátok fel. El van kapatva. Mi dezt a havi 1 találkozás ól leszűrte.

De

Most 8 hónapos. KB 3 hónapos korától gyönyörűen eljátszik magától. Most jön-megy, rendezkedik. Nagyon ügyes, nem lóg rajtam. Szépen játszik, nem hisztizik. Néha odajön, megrángatja a nadrágom, hogy vegyem fel. Megölelgetem, kap két puszit és megy a dolgára. Nagyon rugalmas baba, csak akkor sír, ha tényleg baja van.

Múltkor azt kérdezte már az anyám, hogy ez a gyerek sose sír? Hogy lehet, hogy mindig ilyen jó a kedve? Hát így, hogy kiegyensúlyozott, tudja, ha kell, ott vagyunk és segítünk neki

2020. márc. 29. 15:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem fontos akar lenni. Ha a párod melletted áll, akkor hagyd rá és kész. Nem kell vitatkozni. Ha szükséges, akkor mondd meg, hogy megérted, ha ő másképp gondolja, de ti (ti. te és a párod) így szeretnétek csinálni. Nem kell igazolnod magad előtte! Van az emberben egy ilyen kényszer, de nem kell.
2020. márc. 29. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!