Hogyan szoktassam rá a kislányomat, hogy egyedül elaludjon a kiságyában?
Már 10 hónapos,és karban alszik el,igaz hamar aztán alszik tovább a kiságyában.Sírni hagyni nem nagyon szeretném!!Adjatok légyszíves tanácsokat,ti hogyan csináltátok/csináljátok?
köszönöm....
Én is kezdetektől a kiságyában altattam a lányom, most 6 hónapos, és csak a nagy melegben kellett egyszer-kétszer ringatni.
Én azt gondolom, hogy meg kellene próbálnod letenni az ágyba, ha már nagyon álmos, legyen az ágyában valami kedvenc plüss valami - nálunk 2 morzsolókendő van -, hátha megtetszik neki és azt szorítja magához. Nem tudom, hogy használsz-e valami illatot magadon, ha igen, azzal egy kicsit be lehet fújni, hogy érezze az illatod. Aztán ahogy letetted, gyere ki a szobájából. Ha sír, vedd fel, míg megnyugszik, aztán vissza az ágyba. Az is megoldás lehet, ha nem altatod el teljesen, ha látod, hogy csukódik le a szeme, akkor tedd be az ágyba.
Először nappali alvásnál kezd, majd utána az estinél is.
14 hónapos lányom lassan egy hete alszik a kiságyában, előtte velünk aludt a franciaágyban. Mindig. Ja és rajtam vagy cicin aludt el.
12 hónapos korától látom a jelét, hogy lassan lehetne külön aludnia, korábban hiába próbálkoztam (erőltettem volna), nem ment.
Semmi extrát nem csináltam. Mondtam neki este lefekvés előtt, hogy most már jó lenne, ha a saját ágyában aludna, mert anyáék szeretnék visszakapni a saját ágyukat, és neki is kényelmesebb lenne. Napközben jól elvolt a kiságyban (korábban ha beletettem azonnal ordított), este 2-3 napig még rajtam aludt el és úgy tettem az ágyába, aztán egyik nap fogta, felállt és bekéredzkedett aludni a helyére. (na le is esett az állam)
Azóta ott alszik, elalvásnál vagy éjjeli felsírásnál bedugom a kezem, simogatom, akár így is alszunk még (a fejemnél van a kiságy).
A külön szoba majd később jön.
Ja, ezzel párhuzamosan (bár nem pont így terveztem) a ciciről is sikerült elválasztanom különösebb gond nélkül.
Nem vagy elkésve, szerintem a siker két dologtól függ:
1) figyelni kell a gyereket, ő megmutatja, mikortól "szeretne" külön aludni,
2) a te fejedben is helyre kell tenni ezt, ha nem idegeskedsz, hanem elhatározod magad, azt a gyerek is érezni fogja és alkalmazkodik. Minden pici bizonytalanságot éreznek ezek a kicsik és akkor nem működik a dolog. Te legyél biztos a dolgodba, akkor inden menni fog.
Nálunk legalábbis így volt.
Nálunk is ugyanez volt a helyzet,11 hónapos volt amikor elhatároztam, hogy leszoktatom róla.
Az első este volt egy kicsit nehezebb,betettem a kiságyba,mellé a maci és elmondtam neki,hogy ezentúl egyedül kell aludni és a maci mindig ott lesz ha felébred és vigyáz rá.Ott vagyok a kiságy mellett amíg el nem alszik és simogatom.Három hete csináljuk,most már 5-10 perc alatt elalszik és nyugodtabban,többet alszik.Kitartás,szerintem érdemes belevágni,az első pár nap nehéz,de ha kitartasz és következetesen csinálod hamar megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!